Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Legenda grozljivk v Ljutomeru

Christopher Lee mediaspeed
V okviru Grossmanovega festivala je na Glavnem trgu v Ljutomeru potekala tiskovna konferenca z legendo grozljivk in znanstvenofantastičnih filmov, Christopherjem Leejem.

Pogovor je vodil Philip Bergson, ki je 89-letnega Britanca, ki je na festival prišel po nagrado za življenjsko delo, med drugim tudi vprašal, katera od njegovih vlog mu je najbolj pri srcu. "Težko vprašanje. Naredil sem skoraj 300 filmov. Vseh likov se sicer spominjam, nekatere pa bi rad tudi pozabil," se je pošalil Lee, ki pa je na koncu le izpostavil in vsem prisotnim priporočil grozljivko The Wicker Man režiserja Robina Hardyja.

Simpatični zvezdnik, ki je odigral največ dvobojev z mečem v vsej filmski zgodovini, je bil sinoči dobro razpoložen. Med drugim je vse navzoče opozoril, naj se nikoli ne igrajo z bodali. Kljub intenzivnim vajam se lahko namreč zelo hitro zgodijo nesreče, kar je izkusil tudi sam. "Errol Flynn bi mi skoraj odrezal prst. Bilo je po kosilu. Njegovem kosilu, ne mojem."

Lee se, kot pravi, vedno veseli novih filmov in, kot kaže, o pokoju ne razmišlja. Ravnokar je končal snemanje s tremi režiserji. Film Hugo je posnel s slovitim Martinom Scorsesejem, Dark Shadows s Timom Burtonom in The Hobbit s Petrom Jacksonom.

O njem bomo tako še veliko slišali, saj poudarja: "Lahko še delam, le teči ne morem več."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.