Magazin > Film & Glasba & TV
188 ogledov

Legende se vračajo v Ljubljano: 'Plavci' pripravljajo spektakel

Plavi orkestar Aljoša Rebolj
V okviru turneje se bodo oglasili tudi v naši prestolnici.

V okviru velike regijske turneje "Everblue", so po spektaklih v Sarajevu in Beogradu, kjer so v plavo ekstazo spravili preko 100.000 obiskovalcev, najavili dva nova datuma, enega v Zagrebu (17. februar) in enega v Ljubljani (15. februar).

Nazadnje so “Plavci" v Ljubljani nastopili februarja 2010, ko so v rekordnem času dvakrat razprodali Halo Tivoli in povzročili pravo “plavomanijo".

Plavi orkestar ni le bend, ki je dobra tri desetletja zaznamoval z odlično glasbo, ampak bi jim lahko rekli fenomen, ki je globoko zasidran v slovensko glasbeno pop kulturo. Ker skozi sadove preteklega dela uživajo nevprašljivo vsesplošno popularnost, bi jih brez problema lahko označili za ljudski bend.
Številne uspešnice kot so 'Od rodjendana do rodjendana', 'Suada', 'Bolje biti pijan nego star', 'Ako su to samo bile laži', 'Sava tiho teče', 'Goodbye teens', 'Kaja', 'Odlazim' in druge so poskrbele, da se fenomen kultne skupine, ki je doživela že več glasbenih vrhuncev nadaljuje tudi v današnjem času.

Plavci so doslej izdali osem albumov, ki so se skupaj prodali v nakladi preko 5 milijonov izvodov, svet pa večkrat obkrožili s turnejami s skupaj že več kot 2.500 koncerti. Vstopnice za "plavomanijo” bodo na voljo od ponedeljka 16. oktobra 2017, na Petrolu in vseh prodajnih mestih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice