Magazin > Film & Glasba & TV
74 ogledov

Marko in Živa bosta poročila vodila s Triglava

Živa Rogelj , Marko Potrč Planet TV
Voditelja Marko Potrč in Živa Rogelj se bosta na dan državnosti hladila pri prijetnih desetih stopinjah.

Na praznik dan državnosti, 25. junija, se bo informativna oddaja Danes na Planet TV preselila na doslej njihovo najvišjo točko. Voditelja Živa Rogelj in Marko Potrč bosta namreč oddajo vodila s Kredarice. Tja bosta z ekipo (skupno okoli osem ljudi, med njimi snemalci in tehnična podpora) poletela s helikopterjem.

"Na Triglavu je trenutno veliko snega, zato bosta s helikopterjem poletela na Kredarico," je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi Urša Čadež Kastelic in dodala, da je v visokem snegu sicer opremo za prenos težko drugače spraviti na Triglav.

Helikopter bo tako pristal na Kredarici, od koder bosta voditelja vodila oddajo. Ekipa pa bo poletela tja že v ponedeljek popoldan, vrnila pa v sredo, saj imajo na državni praznik helikopterji prepoved poleta.

In zakaj so se na televiziji odločili za poročanje prav s Triglava? "Triglav je najvišja gora v Sloveniji in eden naših glavnih simbolov. Predstavlja našo državo in glede na to, da je v torek dan državnosti, smo se odločil, da gremo na Triglav,“ je še pojasnila Čadež Kasteličeva.

Komentarjev 1
  • puys 12:01 19.junij 2013.

    Kredarica ni najvišja točka v Sloveniji btw.