Magazin > Film & Glasba & TV
46 ogledov

Na premieri Osmi potnik: Zaveza obiskovalci kričali

Osmi potnik: Zaveza
1/12
Blitz Film/Matic Kremžar
Že pred ogledom filma so bili obiskovalci več kot navdušeni. Svet Osmega potnika doživeli tudi sami.

V četrtek, 18. maja je velika platna po Sloveniji zavzela mati vseh znanstvenofantastičnih filmov, kultna franšiza Osmi potnik: Zaveza, ki po uspešnici Prometej (Prometheus) odkriva nove meje neznanega in razjasni razvoj in sam začetek Osmega potnika (Alien). Dogajanje je bilo izjemno pestro v Kinu Bežigrad v Ljubljani, kjer se je odvil pravi znanstveno-fantastični igralski spektakel.

Pred premiero nove mojstrovine režiserja Ridleya Scotta je bilo za Bežigradom vzdušje in pričakovanje na vrhuncu. Društvo Pretep.si je poskrbelo za pet igralnih postaj, na katerih so se zagreti oboževalci lahko preizkusili v tematskihigrah Osmi potnik, ekipa Na meji nevidnega pa je s seboj prinesla pravposebnega prijatelja - vsem poznanega "face-huggerja", ki je navdušil vseobiskovalce. Tisti najbolj pogumni pa so  si s pomočjo ekipe Samsung Slovenija lahko nadeli prava VR očala in se za nekaj minut odpravili v svet Osmega potnika. Pri tem so nekateri kričali, drugi so se smejali, prav vsi pa so bili nad navidezno resničnostjo več kot navdušeni. Uroš Bitenc, ki mu dobre volje in pričakovanja na dogodku ni manjkalo, je pred začetkom filma pozdravil obiskovalce ter podelil filmske nagrade,  med katerimi je eden izmed srečnih nagrajencev prejel svoja Alien: Covenant VR očala.

Nad znanstvenofantastično grozljivko, ki buri duhove že desetletja, so bili navdušeni tudi nekateri znani obrazi, med drugimi Trkaj, Filip Kržišnik (F&B Acrobatics), Taiji Tokuhisa in komik Miki Bubulj.