Magazin > Film & Glasba & TV
142 ogledov

Opravičilo Youtuba in umik cenzure

Iztok Gartner AFP
Videokomentar Mariborčana, alter ega Iztoka Gartnerja, vrnjen na Youtube.

"Ko so mi, ker naj bi šlo za sovražni govor, odstranili posnetek Mariborčan o družinskem zakoniku, sem napisal pritožbo, v kateri pa so žal dovoljeni le trije stavki. Pojasnil sem lahko le, da gre za lažno prijavo, da sem znana medijska oseba ter da je posnetek stand up komedija, ne pa resno mnenje, in ne more biti obravnavan kot sovražni govor. Čez dva dni je prišel odgovor, kar je menda čudež, saj se le redkokdaj zgodi, da bi komu odstranjeni video dali nazaj. Torej ekipa portala Youtube le ni tako zagamana," je o cenzuri, o kateri smo poročali prejšnji teden, povedal bloger Iztok Gartner, ki na spletu kot Mariborčan objavlja parodične videokomentarje.

Že več kot 72 tisoč ogledov

Gartner je dodal, da ima njegov posnetek o aktualnih mariborskih radarjih že 72 tisoč ogledov in več kot 800 všečkov: "Tudi drugi Mariborčani pridno nabijajo oglede in lajke, kar pomeni, da je ta moj lik res zadel terno, da postaja čedalje popularnejši in da so ga ljudje vzeli za svojega." Glede odstranjenega videa o družinskem zakoniku pa pravi, da je geje v bistvu podprl in obžaloval omejevanje svobode govora v Sloveniji.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.