Magazin > Film & Glasba & TV
110 ogledov

"Privilegiran sem s številnimi oboževalkami"

ivan zak, glasba Marko Lukunic/PIXSELL
Sloviti hrvaški pevec Ivan Zak bo 29. decembra na Kongresnem trgu slovenske metropole s svojo neizmerno energijo in romantičnimi baladami razveseljeval tudi nas ...

"Glasbo živim od svojega šestega leta starosti, ko sem začel igrati kitaro, s 16. leti pa sem imel že svojo prvo glasbeno skupino," ekskluzivno za Žurnal24 pojasnjuje  Ivan Zak, ki poleg glasbe ustvarja tudi besedila. Priznani pevec, ki uspešno polni dvorane na Hrvaškem, o svojih občutkih ob tem razlaga: "To je nekaj najlepšega, kar lahko doživiš kot pevec. Ko si avtor svojih pesmi in cela dvorana prepeva s teboj" in dodaja: "Menim, da je to za kantavtorja največja nagrada. Največje bogastvo je, da ugotoviš, kaj si v življenju resnično želiš početi in od tega lahko tudi živiš. Sam živim svoje sanje.«

Ženske velika inspiracija pri glasbenem ustvarjanju

"Lahko rečem, da sem eden izmed privilegiranih s številnimi ženskimi oboževalkami in srečen sem zaradi tega. Ne skrivam, da so ženske med procesom ustvarjanja glasbe moja inspiracija, kar lahko doživite tudi skozi moje pesmi. Na odru sem odprt, iskren, na nastope pridem s posebno energijo in emocijami, enostavno imam potrebo občinstvu dati sebe. Želim, da občinstvo uživa, tako kot uživam sam. Ženske so pri tem veliko bolj subtilne in bolj emocionalne od nas, moških. Če si do njih iskren, ti to vrnejo z dvojno količino lojalnosti in privrženosti,“ z zanosom pojasnjuje šarmantni pevec, ki nam ob tem zaupa še: "Tako Slovenke kot Hrvatice so lepe, ognjene ženske, ki oddajajo posebno energijo. Čuti se pridih Mediterana, to je to, kar sam vidim v njih."

Hit, ki je dosegel več kot 5 milijonov klikov

Ivan Zak je s svojim hitom 'Pretjerujem', ki je na Youtubu dosegel več kot 5 milijonov ogledov, brez dvomov obeležil preteklo leto. "Verjel sem v to pesem, mislim pa, da je tudi spot zelo dobro posnet," pojasnjuje in nam zaupa misli ob svojih nastopih: "Najbolj pomembna je energija. Občinstva ne moreš prevarati, ker vedno ve, kdaj si iskren in kdaj ne. Ob tem pa moraš biti tudi 100 odstotno 'svoj'."

Hladnejši dnevi in z njimi ljubezenska melanholija ...

V skladu z vedno hladnejšimi dnevi,  bodo njegovi oboževalci sedaj lahko poslušali tudi čudovito balado 'Ne pitaš za mene', ki jo prežemajo svojevrstne emocije in ljubezenska tematika. "Ko je v igri ljubezen, se v tem lahko najdemo vsi," pojasnjuje. Pri tem gre za osmi 'singel' še svežega glasbenega albuma 'Usne varane', za katerega je bil Zak ovenčan tudi s priznanjem v obliki srebrne plošče, kar v glasbeni sferi predstavlja pomemben uspeh.

Koncert, ki ga ne gre zamuditi!

Na Kongresnem trgu slovenske metropole bomo njegov glas lahko slišali 29. decembra, ob 20. uri. "Na mojih koncertih je vedno dobra atmosfera in energija. Mislim, da bo to do zdaj moj največji koncert v Sloveniji in tega nastopa se že zelo veselim," še izvemo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.