Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Punkrockerske počitnice se začenjajo

Nofx Arhiv organizatorja
Če kdo pravi, da se počitnice počasi zaključujejo, se moti. Za ljubitelje norosti, kitar in festivalov se namreč šele začenjajo, saj se bodo na festivalu Punk Rock Holiday v Tolminu v treh dneh dodobra naužili rockerske strasti, kipeče energije in adrenalina.

Iz obetavnega trboveljskega Šklabfesta, ki je čez noč postal eden najodmevnejših slovenskih festivalov in lanske edicije ajdovskih Njokov je organizatorjem uspelo sestaviti dobre lastnosti in postaviti na noge največji punk-rock festival v regiji.

Da bi sledili viziji, so festival naselili v preverjeno festivalsko okolje na sotočje Tolminke in Soče v Tolmin, eno najlepših festivalskih lokacij v Evropi, kjer že domuje Metalcamp, Kreativni tabor Sajeta in nekoč Soča Reggae Riversplash. Festivalska lokacija, ki ne nudi zgolj tipičnih festivalskih užitkov, temveč nepozaben občutek počitnic - punk rock praznik.

V štirih dnehdneh se bodo na odru tako zvrstila najmočnejša imena svetovne punk-rock scene, ki se v tem času potikajo po Evropi, številni pa že čakajo nastop zasedb NOFX in Bad Religion. Poleg njih se bo v Sloveniji ustavila še cela karavana imen, ki neumorno polnijo klube in festivale, ter napajajo lokalne scene po vsem svetu. Prvič bomo v Sloveniji gostili floridske punkrockerje Hot Water Music in njihove glasbene kolege, popularne in energične The Bouncing Souls. Pričakujete lahko še en kultni punkrock bend, kalifornijske Strung Out, ameriške street-punkerje Total Chaos, nore keltske punkerje v kiltih The Real McKenzies ter njim sorodne Street Dogs, nemške hardcore punkerje Crushing Caspars, južnoafriške ska-punkerje Hog Hoggidy Hog, nosilce domače ska scene Red Five Point Star, rockali pa boste še s plejado domačih bendov, ki nosijo zasluge, da punk rock scena v Sloveniji ostaja vitalna.

Za štiridnevno vstopnico boste odšteli 78 evrov, za enodnevno pa od 24 evrov do 31 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.