Magazin > Film & Glasba & TV
6231 ogledov

Slovenija prvič slavila na Evroviziji

Carmen manet Facebook
Naša prva zmaga!

Letos je Evropska radiotelevizijska zveza EBU predstavila nov format glasbenega tekmovanja – zborovska Evrovizija. Tekmovanje je namenjeno ljubiteljskim pevskim zborom iz članic EBU. Slovenijo so zastopala dekleta kranjskega pevskega zbora Carmen manet.

"Težko je bilo verjeti, da bomo res dosegli zmago na tako čudoviti prireditvi. Zbori so bili zelo dobri, a različni, programe pa je težko primerjati med sabo. Že med pripravami nam je nekaj tujih pevcev reklo, da smo njihovi favoriti, pa si vseeno nismo upali kaj dosti misliti na to. Osredotočili smo se na nastop in prav v zaključnem dejanju res vložili vanj vse svoje sile, koncentracijo in energijo. Izkazalo se je, da so našo energijo začutili tudi poslušalci v dvorani in pa strokovna žirija. Dihale smo skupaj in sledile zborovodji Primožu Kerštanju ter uspele Sloveniji prinesti zmago že na prvi izvedbi tega tekmovanja. Zelo smo ponosni na svoj dosežek. Produkcija dogodka je bila na visokem nivoju, vzdušje kljub velikemu številu nastopajočih prijetno in sproščeno. Zelo lepo je bilo videti, da se tudi drugi pevci veselijo z nami," so povedale zmagovalke. 

Na tekmovanju v Rigi je sodelovalo devet članic držav EBU: Slovenija, Avstrija, Danska, Estonija, Latvija, Belgija, Nemčija, Madžarska in Wales.

Makedonija, Evrovizija 2017 Magazin To se je v zgodovini Evrovizije zgodilo prvič

Carmen manet je ženski pevski zbor nekdanjih dijakinj Gimnazije Kranj, ki se redno udeležuje različnih tekmovanj, tako državnih kot tudi mednarodnih. V zboru je 33 pevk, njihova povprečna starost pa je 25 let.

Spodaj si oglejte pesem, s katero so predstavile našo državo in si z njo prislužile zmago.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 11:40 24.julij 2017.

    ČESTITAMO !!!!!!!!! Še enkrat čestitamo, pa ne samo zaradi tega, ker so zmagali, ampak zato , ker so peli in zmagali v SLOVENŠČINI !!!!!!!!!!!!!! Alo, kje so sedaj naši evrovizijski posranci, ki pravijo , da se ne da zmagati v domačem jeziku.