Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Špela razočarana nad Janijem, Andrejem in Luko

Špela POP-TV-2
Resničnostni šov Gostilna išče šefa je morala po telefonskem glasovanju zapustiti Špela.

Včeraj ste bili zelo razočarani. Ste se že potolažili?
Ko sem danes videla včerajšnje posnetke, mi je bilo spet hudo. Se pa počutim bolje. Bila sem v šovu in lahko sem ponosna nase.

Zakaj ste se prijavili?
V šov me je prijavil fant, pa tudi mama je želela, da se ga udeležim. Nato sem pristala, vendar sem upala, da bom v oddaji ostala malo dlje oziroma da bom celo zmagala. Bilo je težko, saj se v enem tednu ne moreš veliko naučiti. Upala pa sem na zmago.

Česa ste se poleg filiranja ribe in pripravljanja zrezka še naučili?
Precej. Kako se pravilno reže zelenjava, kako se naredi smetanova omaka. Spoznala sem šefove jedi, kako je delati v ekipi in kakšen tempo vlada v gostilni. Lahko rečem, da sem sedaj močnejša, kot sem bila pred šovom.

Sami ste priznali, da vam pri izzivih ni šlo najbolje. Kako si to razlagate glede na to, da ste zmagovali na kuharskih natečajih?
Še nikoli v življenju nisem filirala rib in pekla zrezka. Morda bi se odrezala bolje, če bi bila na vrsti druga, ne prva. Bil je prvi teden. Bila sem živčna, saj te vsi gledajo, kako pripravljaš jed, ki je prej še nikoli nisi.

A tudi vaša predstavitvena jed vam ni uspela.
Res je. Zgodbo moje jedi in teksturo juhe je šef sicer pohvalil, kritike pa so letele na pripravo jurčkov. Zažgala sem jih, kar si ne bom nikoli odpustila. Doma sem jih namreč pripravljala dva tedna. Tudi kruhek mi ni uspel. Naše sestavine so v njihovem hladilniku ležale tri dni …

Na katerih kuharskih tekmovanjih ste zmagali?
Na tekmovanju Ave gurman sem bila med prvimi štirimi. Pri Delimanu sem zasedla drugo mesto. Za nagrado sem šla v Toskano. Zmagala sem tudi na Sparovem natečaju in na tekmovanju Naj piškot 2011. V tem šovu je treba vse na hitro narediti, pri takšnih tekmovanjih pa imaš dovolj časa, da se pripraviš.

Kdo vas je pri nominiranju najbolj razočaral?
Bila sem žalostna, ko sem slišala Janijev, Andrejev in Lukov razlog. Mislim, da Andrej in Luka nista bila iskrena. Meni se je zdelo, da smo se vsi dobro razumeli in se imeli lepo.

Zakaj pa sta vas nominirala?
Meri morda nista hotela nominirati, ker ju spravlja v smeh, Tejo, ker jima je všeč, fanta pa se med sabo tudi ne bosta nominirala. Tako sem jima ostala samo jaz. Takšen razlog bi lažje sprejela kot pa to, kar sta povedala.

Kaj vas je bolj prizadelo – da so tekmovalci menili, da niste sposobni voditi gostilne, ali da se niste vklopili v skupino?
Na podlagi enega tedna ne moreš soditi, kdo je sposoben in kdo ne. Glede na to, da sem dobila toliko nagrad, verjetno nekaj znam. Jani kuha že 12 let. Če bi jaz imela toliko izkušenj, bi bila tudi tako dobra kuharica kot on. Morda celo boljša. Potrebujem izkušnje in čas. Vsega se ne moreš naučiti v enem tednu.

S čim ste dokazali, da znate kuhati?
V nedeljo smo morali ponoviti šefovo jed. Recept sem si natančno zapisala. Juho so res vsi pohvalili, celo Rok. Vem, da znam kuhati. Ne znam pa na pamet narediti jedi, ki jih še nikoli nisem skuhala. Če mi daš recept, bom vse odlično pripravila.

Vam je kaj žal, da ste nominirali Tejo?
Ne. Na prvem izzivu ni vedela, kaj dela. Imela je dovolj časa za priprave in tudi njen recept je bil enostaven. Pri delanju zajtrka se ji je ponesrečil sir, kar je hotela prekriti. Jaz bi v tem primeru rajši molčala. Včasih ima tudi butasta vprašanja. Vem veliko več od nje.

Včeraj ste sicer kot razlog navedli, da menite, da boste proti njej najlažje zmagali.
Ja.

Zakaj ste na koncu izpadli vi in ne Teja?
Ne vem. Morda so me gledalci ocenjevali le po napakah, ki sem jih naredila pri filiranju ribe in pripravi zrezka. Teja je zrezek vsaj spekla. Sicer ne medium. Mene je šef tudi večkrat izpostavljal, zato sem morala pripraviti več jedi kot ona. Morda so si gledalci to zapomnili ali pa jim je bila Teja enostavno bolj simpatična.

Komentatorji so bili mnenja, da ste Tejo nominirali zaradi Meri, s katero sta jo obrekovali?
Ne. Meni je bila Teja zelo všeč, dokler se ni začela preveč družiti s fanti. V bistvu se je začela družiti le še z njimi. O sporu med Tejo in Meri ne vem nič. Me tudi ne zanima. To name ni vplivalo. Še preden sva se z Meri pogovarjali o Teji, sem povedala, koga bom nominirala.

Vam je za kakšno stvar, ki ste jo naredili v šovu, žal?
Žal mi je, da se na šov nisem bolje pripravila. Sicer lahko povem, da sem bila takšna, kot sem. Rada sem delala in se učila. Žal mi je tudi, da sem zažgala jurčke in uničila svojo prvo jed.

Na kaj ste najbolj ponosni?
Da sem bila zmožna oskubiti kuro (smeh). In tudi na to, da sem prišla na Stari grad in nato še ves dan kuhala. Prav tako sem ponosna na bučno juho, ki sem jo v nedeljo ponovila za šefa.

Kdo bi si najbolj in kdo najmanj zaslužil zmage?
Zmago si zasluži vsak. Morda najbolj Rok, ker je mlad, a kljub temu ve največ stvari. Vse, kar je naredil, je bilo super. Tudi tisti, ki nima pojma, na primer Teja, se lahko še vsega nauči.

Sanje o lastni gostilni ostajajo?
Da. Še več zagona sem dobila. Že samo zato, da hudobnim ljudem dokažem, da sem to zmožna doseči. Na tem področju se bom še naprej izobraževala.

Kaj je bil najboljši nasvet, ki vam ga je dal šef Bine?
Da je treba poslušati in sodelovati z ekipo. In tudi to, da je treba vse delati s srcem. Pomembno je, da ustvariš tudi lastne jedi in ne kuhaš le po receptu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.