Magazin > Film & Glasba & TV
102025 ogledov

To je bil kiks: Strokovnjak o tem, zakaj je Ani Soklič spodletelo

ana soklič Epa
Premalo se zavedamo, da se Evrovizija tudi gleda in ne le posluša ...

ana soklič | Avtor: Epa Epa
Slovenija je včeraj izpadla iz tekmovanja za pesem Evrovizije. Ana Soklič je po razočaranju povedala, da še vedno stoji za svojo skladbo, in napovedala, da se njena glasbena pot nadaljuje.

Ana je pesem Amen zapela brezhibno, kje se je torej zataknilo? Alesh Maatko, dober poznavalec Eurosonga in urednik portala Evrovizija.com, meni, da bi si naša pevka, če upoštevamo le vokal, zaslužila finale, scenski nastop pa je bil bolj reven ... 

"Slišali smo 16 tekmovalcev, nekateri so odpeli slabše, drugi boljše. Glede na slišano, bi si Ana zaslužila to zelo zaželeno vstopnico. Smo pa mimo udarili pri scenskem nastopu. Če bi Evrovizija potekala le na radijskih postajah, potem bi bili rezultati drugačni, ker pa se pesmi zadnja leta 'poslušajo z očmi', smo pa tam, kjer smo. Med našim nastopom se ni nič zgodilo, čeprav ima pesem dramaturški lok. Čakaš, da se bo nekaj zgodilo, pa je pesmi že konec. Veliko je stvari, ki na koncu odločajo o finalu. Poleg tega so bile v tem polfinalu države, ki se vedno uvrstijo naprej, ne glede na pesem. Ukrajina, Azerbajdžan, Izraelu na primer na nobeni stavnici ni dobro kazalo, a jim vedno uspe preboj naprej tako kot Rusiji. Res je tudi, da Slovenija že tradicionalno ne spada med države, ki se uvrstijo visoko. Če bi Ana pela za Švedsko, bi prišla naprej. Poleg tega bi lahko naša televizija naredila več za promocijo,“ je povedal za Žurnal24.

Tudi Hrvaška in Severna Makedonija sta se morali včeraj posloviti. Na spletu so se nato pojavili komentarji o sovraštvu proti balkanskim državam.

"Nikoli nisem začutil, da bi bila na Evroviziji prisotna diskriminacija proti kateremu koli narodu. Eurosong je vedno združeval. Tam je vedno pozitivna energija, prijateljstvo. Čeprav gre za tekmovanje, tega v ozadju ni čutiti. Tudi ko so obstajala politična nesoglasja, tega na Eurosongu ni bilo čutiti. Še pravila velevajo, da politične zgodbe na tekmovanju nimajo kaj iskati. Prej bi rekel, da je šlo za splet različnih okoliščin. Si pa države, ki so si blizu, vedno dajo točke,“ meni Maatko.

ana soklič "sramota" Magazin Jeza na Eurosongu: "Velik rasizem proti balkanskim državam“
 
Komentarjev 31
 • ivan088 13:51 22.maj 2021.

  Koga še zanima nekašno eksperimentiranje, namesto petja?

 • viljem 10:48 20.maj 2021.

  Sse strinjam, da je imela obupen scenski nastop. V rokah bi morala držati podobice svetnikov in jezusa, iz riti pa bi ji moral štrleti križ.

 • Avatar drecos
  drecos 21:26 19.maj 2021.

  greznica od oddaje