Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

"V Sloveniji ni več svobode govora"

Iztok Gartner AFP
Videokomentarje Mariborčana, alter ega Iztoka Gartnerja, brišejo z YouTuba.

Zadnji videokomentar Mariborčana, ki ga "igra" voditelj in bloger Iztok Gartner, na portalu YouTube je zaradi aktualne teme o mariborskih radarjih v treh dneh presegel 50 tisoč ogledov in 600 všečkov. "To je bilo očitno dovolj za jezo nekaterih posameznikov, ki so dosegli, da mi je začel YouTube pošiljati neka opozorila glede sovražnega govora in mi že izbrisal posnetek Mariborčan o družinskem zakoniku, v katerem naj bi po njihovem mnenju žalil geje. Kot kaže, podobna usoda čaka tudi posnetek o radarjih," je dejal Gartner.

Prej posnetek ni bil moteč

"Gre za parodijo oziroma satiro na mariborske radarje, ki so jo ljudje vzeli za svojo ter med vsem ogorčenjem in jezo, ki ju je povzročila ta nehumana poteza župana Kanglerja, vendarle našli smisel za humor. Posnetek je čista improvizacija. Nekdo me je na YouTubu prijavil zaradi sovražnega govora na posnetku, kjer se lotim družinskega zakonika. Sovražnega govora ni, saj sem geje podprl. Pred pol leta posnetek ni motil nikogar, zdaj ko je Mariborčan hit, pa se je začelo sranje, kar pomeni, da očitno pri nas res ni več svobode govora in ti lahko vsak očita sovražni govor, kar je zelo slabo in nevarno za našo prihodnost, kjer nam v tej zj****i deželi ostane le še naš ponos in lastno mnenje," je še povedal za Žurnal.

Komentarjev 10
  • Freiherr 22:17 04.november 2012.

    Kar neverjetni ste, polna mera sprenevedanja in licemerstva, kot ponavadi v tej gnili banana republiki. Če se izrazi svoje mnenje, to vsekakor še ni nobeno "posiljevanje", niti sovražni govor, ki pa je vsekakor zanimiv izum nekaterih pohabljenih čistunov in izrojenih ...prikaži več odgovornežev. Vedno se z lahkoto podtakne sovražni govor, teorije zarote, paranojo in podobne zadeve, vendar je vseeno po zdravi pameti jasno, kako dobro to funkcionira nasproti javnosti, transparentnosti, odprtosti, informiranosti in znanju. Seveda, vse je odvisno, iz katerih krogov tega našega divjega zahoda ste, kjer pravičnost, poštenost in svoboda ne velja nič. Vsekakor pa velja vedno, legendarna: zdaj, ko je svoboda in demokracija, moramo biti previdni!Prenesem marsikaj, saj nam drugega ne preostane, v vsej tej naši vsakdanji svinjariji, polni grofov in baronov, korupcije, klientelizma, zanimivih klubov, združenj, vseh mogočih organizacij, pa nam prihranite vsaj sprenevedanje, bolano moraliziranje in licemerstv

  • Pikapoka86 18:10 04.november 2012.

    Drugače pa klik na Spletno oko, vsaj to je moja praksa.

  • Pikapoka86 18:08 04.november 2012.

    'Smešnice' tipa Gartner so se že velikokrat izkazale za sovražni govor in vir prikrite diskriminacije, ki je ljudje ne prepoznavajo, posledično nanjo ne opozarjajo oziroma ima v naši družbi (pre)visoko toleranco. Seveda se v takih primerih tudi pogosto opleta s ...prikaži več pravico do svobode govora, ki je v primeru npr. širjenja nestrpnosti nerelevantna.