Magazin > Film & Glasba & TV
6220 ogledov

Zlatko nad Janšo: "Jeb** ministra, k 'ma glavo v Janezovi riti"

Zlatko Instagram
Na velikonočne praznike z odmevnim videom …

S križem na hrbtu je raper Zlatan Čordić, ki so mu vrnili odvzeti status kulturnika, posnel videospot za novo pesem Svoboda, v katerem ostro kritizira aktualno oblast. 

"Zlatan Čordić Zlatko ponovno dokazuje vsem, da mu delo daje moč in brez dela ne more. Ampak, a mu niso pred meseci očitali ravno nedelo? Zaradi domnevnega nedela je bil skoraj ob status kulturnega umetnika. Medtem ko so se nekateri trudili, da bi mu status odvzeli, je Zlatko delal. Vsem je odgovoril z novo pesmijo. V teh razmerah, ki niso enostavne za nikogar v državi, sploh pa ne za glasbenike, en od njih izda novo pesem. Sam pravi, da je pred njim še veliko soočanj, zagovorov, pritožb, morda tudi sodnih obravnav, a se jih veseli, ker se ne boji poštene sodbe, še manj pa princa teme, ki se je z vsemi sredstvi spravil na enega človeka. Računali so na to, da ga bodo utišali, vendar so slabo ocenili, dosegli so ravno nasprotno – napisal je pesem Svoboda, da jim znova pokaže, da bo stal pokončno do smrti. Žalostno je to, da se v 21. stoletju ljudje, ki so pomagali ustvarjati pesem in snemali videospot, raje odločijo za anonimnost, saj se bojijo posledic, ker so videli, kaj se zgodi, če povejo svoje mnenje. Zlatko je na lastni koži cenzuro že občutil, zato pravi, da razume vsakogar in si želi, da bi pesem poslušali vsi, saj je prepričan, da se bo vsakdo našel v njej. Pesem Svoboda govori o trenutnih razmerah. Kako živimo in zakaj. Dotakne se tragedij in krize. Omenja tudi glavne akterje v vsej tej zgodbi. In vseeno je pozitiven kot v vsaki svoji pesmi. Sam pravi, da se iz vsake situacije človek mora naučiti nekaj novega. Pa tudi iz te," o novi skladbi piše na njegovi Youtube strani.

Komentarjev 20
  • jan631 15:09 06.april 2021.

    Kakšno povezavo ima ta ničvrednež s kulturo,razen,da nekulturno od kulture krade denar in ga pošilja svojim v Bosno.

  • Friderik1950 10:38 06.april 2021.

    Kot sem že zapisal, da bi nam bil 'dolg caj' brez njegovih radikalnih kulturnih podvigov. Ja pa še to, da je bila njegova obravnava s strani kulturnega ministrstva najbolj udarna točka opozicije, za zamenjavo ministra . Balkan pač, pa še ...prikaži več brez tiste pozitivne brezbrižnosti, ki jo je pa bolj na jugo vseeno še opaziti. Se reče, da smo neke vrste žalosten, zabiti negativni Balkan.

  • Dusan21 10:30 06.april 2021.

    Sem mislil, da jih bo več pod križem, a izdajalci so ostali doma, reveža so pustili samega, da nosi njihove grehe, kje ste, Tinca, Jerca, mala Janja in še nekaj cvetk bi lahko naštel, ste barvale pirhe,

Sorodne novice