Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Znani nominiranci za emmyje

Nominiranci bodo septembra postali zmagovalci ali pa poraženci. Žurnal24 main
Ameriška televizijska akademija je na svoj 60. rojstni dan objavila seznam nominirancev za nagrade emmy. Letos bodo prvič nagradili tudi voditelje resničnostnih šovov.

Nominirance sta razglasila Kristin Chenoweth (Pushing Daisies) in Neil Patrick Harris (Kako sem spoznal vajino mamo). Prvič bodo nagrado podelili tudi v kategoriji voditelj resničnostnega šova. Nominirani so Ryan Seacrest (Ameriški idol), Heidi Klum (Project Runway), Tom Bergeron (Dancing with the Stars), Howie Mandel (Deal or No Deal) in Jeff Probst (Survivor).

Najbolje kaže nadaljevanki Mad Men, ki je prejela 16 nominacij, med njimi tudi nominaciji za najboljšo nadaljevanko in glavno moško vlogo. Največ nominacij je prejela zgodovinska miniserija John Adams, kar 23. Med humorističnimi nadaljevankami s 17 nominacijami prednjači 30 Rock. Poleg nominacije za najboljšo humoristično serijo se lahko pohvali tudi z nominacijama obeh glavnih igralcev, Aleca Baldwina in Tine Fey.

Za glavno moško vlogo so poleg Jona Hamma (Mad Men) nominirani še James Spader (Zvezde na sodišču), Bryan Cranston (Breaking Bad), Michael C. Hall (Dexter), Hugh Laurie (Zdravnikova vest) in Gabriel Byrne (In Treatment).

Za glavno žensko vlogo so nominirane Sally Field (Brothers & Sisters), Kyra Sedgwick (Closer), Glenn Close (Damages), Mariska Hargitay (Zakon in red: Enota za posebne primere) in Holly Hunter (Saving Grace).

Za najprestižnejšo nagrado za najboljšo nadaljevanko pa se borijo Zvezde na sodišču, Damages, Dexter, Zdravnikova vest, Skrivnostni otok in Mad Men.

Nagrajenci bodo znani 21. septembra, ko bodo v Nokia Theatre v Los Angelesu podelili nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.