Magazin
107 ogledov

Francija, Španija ali Grčija pri vas doma

Grčija
1/10
Shutterstock
V vašem domu lahko zapiha svež vetrc s francoskega podeželja, ga ogreje toplo špansko sonce ali ga izpopolni prefinjen grški slog. Za to je treba le izbrati nekaj pravih detajlov.

Grški, francoski in španski slog opreme stanovanja so vedno in, hkrati pa ponujajo številne možnosti kombinacij in ustvarjanja pristnega vzdušja. Poiskali smo nekaj primerov.

Francosko podeželje

Sproščenost, lahkotnost, umirjenost, toplina in užitek. Vse to zajema pravljica, ki jo piše francosko podeželje. Barva sivke in oljk ter bež so vodilne barve, teksture pa so lahke in mehke; med materiali prevladujejo obdelan ali neobdelan les, kamen in (predvsem kot ogrodje interjerja) kovina, ki daje pridih starih časov. Osnovno vodilo naj bo vintage, seveda pa v takšnem domu ne smejo manjkati niti pripomočki za odpiranje, shranjevanje ali postrežbo dobrega vina in … šampanjca.

Grški slog brez živih barv

Modra in bela nista le barvi na zastavi domovine starih Grkov in amfore niso le predmeti muzejskih zbirk. Grški vetrič lahko zapiha tudi skozi vaše stanovanje, pa naj gre za detajle ali večje posege v interjer. Rdeča nit naj bosta preprost dekor in bolj groba tekstura, predvsem na stenah. Robovi naj bodo pravilni, materiali naravni: les, kamen, kovina, glina … Predvsem pa – pozabite na žive barve.

Sonce tudi v vaš dom

Če želite umirjenost, ležernost in diskretnost, je španski slog napačna odločitev. Dežela sonca in flamenka narekuje bogate in močne barve, med katerimi prednjačita rdeča in zlata. Notranja oprema doma je razgibana, na trenutke drzna, predvsem pa razkošna. Z baročnostjo sicer ne pretiravajte, saj lahko bohotnost hitro preide v nakičenost; za hiter učinek včasih zadostuje že detajl. Vodilo pri izbiri naj bo: naj se čuti temperament. Ole!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.