Magazin
31 ogledov

Ideje za smučarsko opremo

deklica smuča
1/9
Shutterstock
Otroke na belih strminah zaščitite z ustrezno opremo, ki naj bo udobna in ustrezne velikosti.

Otrok pri smučanju poleg kakovostne osnovne opreme nujno potrebuje čelado, zaščitna smučarska očala in rokavice. Te so še posebno pomembne na začetku, ko se otrok uči smučati brez palic,” pravi smučarski učitelj Tomaž Žugel. Svetuje, da date pri nakupu zaščitne smučarske opreme prednost predvsem temu, da se ta otroku prilega in se v njej počuti udobno, manj pa blagovnim znamkam in visokim cenam. “Tudi izdelki zmernejših cen so lahko kakovostni,” poudarja.

Otroci jih radi nosijo

Trgovine s športno opremo ponujajo pestro paleto čelad, rokavic in očal najrazličnejših barv, zato otrok ne bo težko prepričati o njihovi uporabi. “Otroci na smučišču z veseljem nosijo tudi očala,” pravi Žugel. Še bolje je, če otroku ponudite, da med več možnostmi opremo izbere sam.Predstavljamo vam nekaj izdelkov, ki jih lahko kupite v naših športnih trgovinah.

  • Zaščitna čelada. Pri nakupu čelade ne sklepajte kompromisov in ne kupujte prevelike, ki bo otroku “prav še naslednje leto”, saj v tem primeru ni varna. “Čelada za smučanje mora biti smučarska, druge vrste čelad za ta šport niso primerne,” opozarja smučarski učitelj.
  • Smučarska očala. Najmlajše ščitijo tako pred sončnimi žarki kot pred poškodbami. Bodite pozorni na to, kako se prilegajo obrazu in čeladi.
  • Smučarske rokavice. Za najmlajše izberite takšne s samo enim prstom, saj se najlažje nadenejo. Pri rokavicah ne varčujte, saj morajo biti iz nepremočljivega materiala. Ne izbirajte prevelikih, saj bo otrok v njih neroden in ga bodo ovirale tudi pri držanju smučarskih palic.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.