Magazin
31 ogledov

Izlet tedna: Vitezi na pohodu

grad Žurnal24 main
Soboto lahko izkoristite za sponzavanje s tradicijo Goričkega, nedeljo pa za pohod na Tromejnik.

Lepo vreme je ta konec tedna kot nalašč za izlet. Predlagamo obisk Krajinskega parka Goričko, kjer bo danes potekal Jesenski bazar, jutri pa se lahko udeležite pohoda na Tromejnik.

Domača obrt in sokoli

Jesenski bazar bo danes odprl vrata ob 10. uri, ko se bodo na grajskem dvorišču gradu na Goričkem začeli prodajna razstava in prikazi izdelovanja izdelkov domače obrti, pokusili (in kupili) pa boste lahko tradicionalne jedi, lokalna vina, gorički med ter sadje in zelenjavo. Uro pozneje bo potekala delavnica polstenja, ob 12. uri delavnica pletenja iz ličja, med 14. in 16. uro pa bodo dvorišče zavzeli člani Sokolarskega društva Pomurja, ki bodo predstavili ptice in delo z njimi. Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji gob, saj si boste lahko popoldne ogledali vodeno razstavo gob, ki bo potekala v sklopu 5. mikološkega srečanja ob Evropski zeleni vezi.

Zgodovina

Danes ob 10. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije v Ljubljani potekala delavnica Arheozabava: Vitezi na pohodu!, primerna za otroke, starejše od šest let. Vstopnina je 5,20 evra, delavnica, na kateri bodo otroci ustvarili meč, pa bo trajala dve uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.