Magazin
65 ogledov

Izumi, ki so spremenili ženski svet

kontracepcijske tabletke Žurnal24 main
Danes si ne moremo predstavljati življenja brez televizije, mobilnega telefona ali računalnika. Vendar pa obstaja nekaj izumov, ki so za ženske pomembnejši od drugih. Glede na izsledke ankete je takšnih kar deset.

Tehnološki napredek omogoča zdravljenje bolezni, ki so nekoč veljale za neozdravljive, obenem pa ponuja različne naprave, ki nam lajšajo vsakodnevna opravila. V Veliki Britaniji so naredili anketo, v kateri so sodelovale samo ženske. V anketi so morale našteti deset predmetov, brez katerih bi bilo njihovo življenje težje.

Čeprav tehnološki napredek prinaša tudi negativne strani, pozitivne odtehtajo, saj omogočajo varčevanje denarja, energije in več prostega časa. V anketi je sodelovalo 2.000 žensk, med najpomembnejšimi izumi pa svojega mesta za čuda ni dobil telefon. In kateri so izumi, ki so zaznamovali življenje žensk?

  1. Kontracepcijske tablete so dobile kar 65 odstotkov vseh glasov.
  2. Nedrček 34 odstotkov.
  3. Pralni stroj 34 odstotkov.
  4. Tamponi 31 odstotkov.
  5. Test za ugotavljanje nosečnosti 25 odstotkov.
  6. Plenice za enkratno uporabo 17 odstotkov.
  7. Maskara osem odstotkov.
  8. Kavbojke sedem odstotkov.
  9. Zamrznjene polpripravljene jedi so dobile šest odstotkov vseh glasov.
  10. Kontaktne leče pa štiri odstotke.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.