Magazin
27 ogledov

Jesenska prenova družine

deklica, lubenica Shutterstock
Začetek šole izkoristite za uvajanje zdravih navad, pozivajo na IVZ.

Inštitut za varovanje zdravja (IVZ) je to jesen pripravil pobudo Slovenija gre v šolo 2011, s katero želijo spodbuditi starše k uvajanju bolj zdravih navad v družinski vsakdanjik. “Starši imajo tu pomembno vlogo, saj lahko s svojim zgledom in pozitivnim pristopom ne le povečajo znanje otrok in mladostnikov, temveč tudi vplivajo na njihova stališča in spodbujajo zdravo izbiro na področjih prehrane, gibanja, duševnega zdravja ter neuporabe tobaka in alkohola,” pravijo na IVZ.

Bistvena je komunikacija

Družina dobro deluje le, če med seboj uspešno komunicira, zato na IVZ kot prvi korak k spremembam poleg zgleda postavljajo prav komunikacijo med družinskimi člani. Otroku prisluhnite, ga spodbujajte in se z njim pogovarjajte o vsem, kar ga (in vas) zanima. Poleg tega si urnik brez izgovorov organizirajte tako, da boste imeli dovolj časa za prijetne in zdrave skupne obroke, družinsko ukvarjanje s športom, skupne izlete v naravo ter ure sproščenega druženja.

Po gradiva na spletno stran IVZ

Pri uvajanju zdravih navad si lahko pomagate s priročniki ali informacije poiščete na spletu. IVZ je za to priložnost pripravil obilico uporabnih gradiv za starše in otroke, ki si jih lahko ogledate na spletni strani Ivz.si. V njih lahko preberete, kako po korakih izvajati spremembe, kako z njimi
seznaniti otroka ali mladostnika in kako poskrbeti, da bo družinsko življenje teklo čim bolj gladko na vseh področjih.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.