Magazin
154 ogledov

Kaj imata skupnega seks in kokain?

seks Shutterstock
Po burnem prepiru veliko parov uskladi spor med rjuhami. To dokazujejo številne raziskave. Tovrsten seks naj bi imel enake vplive, kot jih ima kokain.

Pomiritveni seks oziroma seks po prepiru je drugačen od običajnega veseljačenja med rjuhami. Tako vsaj trdi klinični psiholog Seth Meyers, ki pravi, da ima tovrsten seks kar nekaj negativnih značilnosti. Ljubljenje med sprtima partnerjema res vzbudi pozitivna čustva, vendar pa to ne reši težav, poroča Daily Mail.

Med prepirom pride do negativnih čustev, seks je hitra in preprosta rešitev za zmanjšanje teh, saj deluje pomirjevalno. Enake učinke naj bi imel tudi kokain, trdi psiholog. Čeprav mnogi psihologi trdijo, da je pomiritveni seks dober, saj omogoča usklajevanje na intimni ravni, Mayers opozarja, da to sicer drži, vendar prava intimnost prihaja iz uravnoteženega razmerja, ne pa iz hitre potešitve po prepiru.

V težkih trenutkih bi bilo tako bolje, če bi si pari vzeli nekaj časa za razmislek, čemur bi moral slediti temeljit pogovor. Šele nato bi po Mayersovih dognanjih nastopil trenutek za seks. Po njegovih besedah seks ni zdravilo za preganjanje žalosti, besa in slabe volje.

Komentarjev 1
  • mph 21:30 18.december 2012.

    Rahlo dvomim v to "Po burnem prepiru veliko parov uskladi spor med rjuhami. ". Morda ja, vendar vsak pod drugimi rjuhami. :-))