Magazin
42 ogledov

Lebdeči hotel za bogataše

lebdeči hotel
1/8
Seymourpowell press pictures
Novost za petične turiste prihaja z Otoka. Londonski oblikovalski studio Seymourpowell je predstavil arhitekturno zasnovo za ekološki lebdeči hotel.

Hotel, ki so ga poimenovali Aircruise, bo lebdel s pomočjo rezervoarja, napolnjenega z vodikom. Se vam zdi znano? Za razliko od cepelinov omenjeni hotel nima oblike cigare, temveč so ga oblikovali po vzoru diamanta.

Aircruise bo lahko sprejel največ sto ljudi, od tega bo kar 20 članov posadke. Hotel bo visok 265 metrov, dosegal pa bo hitrost od 100 do 150 kilometrov na uro. Najvišja dovoljena višina, ki jo bo lahko dosegel, je 3.600 metrov, saj snovalci niso predvideli vgradnje sistema za izravnavanje pritiska.  Čeprav za zdaj obstaja le konceptna zasnova, je korejsko podjetje Samsung že pokazalo zanimanje za sodelovanje pri gradnji projekta.

Aircruise bo po besedah oblikovalca Nicka Talbota opremljen z apartmaji, restavracijo in barom s steklenimi tlemi. Nekaj fotografij lebdečega razkošja si oglejte v fotogaleriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.