Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

10 minut za sprostitev

ženska, sproščanje Shutterstock
Kdaj ste se nazadnje sproščali? Seveda ležanje na kavču pred prižganim televizorjem ne velja. Če se odgovora ne spomnite, je čas, da si danes deset minut rezervirate le zase.

Minute za sprostitev so dobro porabljen čas za vse, ki se spopadate s stresom, pa tudi za tiste, ki uživate v prav vsakem trenutku dneva. Predstavljamo preprosto sprostitveno tehniko, ki jo, takrat, ko jo osvojite, lahko izvajate skoraj kjerkoli. Poiščite miren kotiček in se napolnite z energijo.

Tehnika sproščanja:

  • Poiščite najbolj miren kotiček in lezite na hrbet. Po želji lahko ambient ustvarite tudi z (dišečo) svečko in umirjeno, tiho ambientalno glasbo.
  • Nežno zaprite oči in se osredotočite na sproščanje telesa. Začnite pri glavi, nadaljujte z rameni, rokami, prsnim košem, trebuhom in vse do stopal na nogah. Osredotočite se na vsak del posebej, ga začutite in nato sprostite.
  • Ko je telo sproščeno, se osredotočite na tretje oko in na dihanje. Med vdihovanjem mislite na lepe, pozitivne stvari – na karkoli, kar vas osrečuje. Med izdihovanjem pa iz telesa odženite negativne, stresne in neljube misli.
  • Postopek ponavljajte toliko časa, dokler ne boste začutili občutka sproščenosti. Tega naj bi pri pravilni izvedbi začutili v desetih ali petnajstih minutah, lahko tudi prej.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.