Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

15 minut na dan odžene kilograme stran

ženska, nasmeh, Shutterstock
Ključ do hitrejše izgube kilogramov leži v zapisovanju pozitivnih misli, pravi nova raziskava.

Ženske, ki si vsak dan zapisujejo pozitivne misli – od prijateljskih odnosov, partnerske zveze, katera glasba jih navdušuje in kar se jim je pozitivnega zgodilo – hitreje izgubljajo kilograme, kot tiste, ki tega ne počno, pravi nedavna študija. Študija je bila objavljena v publikaciji Psychological Science združenja Association for Psychological Science.

Hujšanje brez diete

V njej je sodelovalo 45 žensk z indeksom telesne mase 23 ali več. 58 odstotkov vseh, ki so sodelovale v raziskavi, je spadalo v skupino pretirano debelih. Polovica žensk je morala vsak dan 15 minut zapisovati pozitivne misli z vseh področij, ki jim v življenju kaj pomenijo, druga polovica pa je zapisovala pozitivne stvari, ki so se v življenju dogajale drugim. Ženske niso bile na dieti. Po štirih mesecih so jih stehtali: prva skupina žensk je bila v povprečju lažja za 1,5 kilograma, druga polovica pa je v povprečju izgubila le en kilogram.

Izsledki študije so tako pokazali, da pozitivna samopodoba vpliva na izgubo kilogramov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.