Magazin > Lepota & telo
149 ogledov

Bi upali tako hujšati?

hujšanje Shutterstock
V lepotni industriji kar tekmujejo z izumi, ki bi olajšali hujšanje. Zdaj so izumili balon, ki zmanjšuje želodec in občutek lakote.

Novost pri hujšanju ponuja ljudem s preveliko težo alternativo operaciji za zmanjšanje želodca.

Iz kapsule nastane balon

Gre za izum, ki so ga snovalci poimenovali obalon. Ta deluje tako, da posameznik, ki želi shujšati, pogoltne kapsulo, ta pa se, ko prispe do želodca, napihne v balon. Ta zapolni želodec ter tako zmanjša njegovo površino in omeji količino hrane, ki jo je mogoče zaužiti.

"Izum je zasnovan za ljudi s čezmerno telesno težo, ki imajo indeks telesne mase višji od 27 in so se že večkrat neuspešno lotili hujšanja," piše na proizvajalčevi spletni strani. Hujšanje z baloni traja 12 tednov, vsi, ki se odločijo zanj, pa se morajo prej s terapevtom posvetovati, koliko balonov morajo zaužiti za najboljše rezultate.

V sosednjih državah

Če boste želeli shujšati z balonom, se boste morali odpraviti v Avstrijo, Italijo ali Nemčijo, saj pri nas ta metoda še ni na voljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.