Magazin > Lepota & telo
103 ogledov

Bonbon za boljšo spolnost

erekcija penis Žurnal24 main
Na trgu je nova različica zdravila, ki se raztopi v ustih kot bonbon. Ima okus mentola, učinkovati pa začne po približno pol ure.

“Spolna dejavnost je odraz splošnega zdravja, pomeni sprostitev in dviga kakovost življenja,” pravi Bojan Štrus, urolog na Kliničnem oddelku za urologijo v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana. Kljub temu pa ima po nekaterih raziskavah skoraj vsak drugi moški po 40. letu vsaj občasne motnje erekcije, ki lahko občutno otežijo sproščeno uživanje v spolnosti. Te dni se je na trgu pojavilo novo zdravilo, zaradi katerega bo zdravljenje tovrstnih motenj bistveno lažje.

Orodisperzibilne tablete

Zdravilo sildenafil (Krka) je bilo do zdaj na voljo le v klasičnih tabletah, ki jih je treba zaužiti s tekočino. Novost je predvsem v načinu jemanja, saj gre za orodisperzibilne tablete s prijetnim okusom po mentolu, ki se v nekaj sekundah raztopijo v ustih. Zdravilo lahko tako zaužijete kadarkoli in kjerkoli, jemanje pa je olajšano tudi tistim, ki imajo težave s požiranjem. Tovrstne tablete imajo sicer enake učinke kot zdravilo v oblikah klasičnih tablet: delovati začne približno pol ure po zaužitju, njegov učinek pa lahko traja vsaj štiri do šest ur. Zdravilo lahko predpiše le zdravnik.

Na zdravljenje oba

Čeprav ima veliko moških težave z erekcijo, pa jih še vedno – predvsem zaradi sramu – le desetina poišče pomoč strokovnjaka. Sram je seveda povsem odveč. “Zdravljenje motnje erekcije je najbolje začeti z odkritim pogovorom z zdravnikom,” poudarja specialist psihiatrije Klemen Rebolj. “Čeprav gre za težavo, ki je intimnejše narave, je to dejansko težava para in se najbolje razpleta, če pri pogovoru, ki vodi k rešitvi, sodelujeta oba partnerja.” Če ste med tistimi, ki se spopadajo s to pogosto težavo, se torej čim prej odpravite na posvet k specialistu. Uspešnih načinov zdravljenja je, kot kaže, namreč vse več.

Komentarjev 2
  • esimslo 20:02 09.september 2012.

    Še danes se pridruži igri in pomagaj Sloveniji , da si opomoremo od Vojne z Itlajani.Registracija na tej povezavi http://j.mp/NaW0IN Je spletna igra, kjer lahko postanete podjetnik, vojak, politik ali celo predsednik. Slovenija je že bila med ...prikaži večd mocnejšimi državami. Vendar pocasi pada zaradi premalega števila igrlacev.Trenutno v Sloveniji sodeluje slabih 630 ljudi trenutno najvecja država pa je Polska s kar 3,120 prebivalci. Slovenija ima zelo velik potencial in za razvcet potrebuje vec ljudi. Trenutno nacrtujemo ter že izvajomo napad nad Itlajane ter obrambo pred Madzari.Zavezniki Slovenije so zlo dobro sodelujemo z Hrvati, Grki in še in še…..Trenutno smo najbolj povezani s Hrvati ter Grki predvsem zato, ker veliko naših preostalih zaveznikov, ne pomagajo kot bi lahko oziroma morali. Naši najvecji nasprotniki so Madzari,italjani ter njihovo zavezništvo, ki trenutno prevladuje na vseh podrocjih.Zaenkrat se kar dobro

  • erikkk 09:01 09.september 2012.

    In spet smo tam da mora zdravilo predpisat zdravnik... In spet je diskretnost na nuli.V lekarnah je veliko zdravil brez recepta ki so precej bolj smrtno nevarna ... Hvala lepa za tak način ki je absolutno ...prikaži večno nikakav .. Raje kupim na črnem trgu.