Magazin > Lepota & telo
50 ogledov

Botoks za večje prsi?

Ženske imajo za povečanje prsi danes na voljo veliko postopkov. (Foto: Shutterst Žurnal24 main
Uporaba botoksa postaja vse bolj raznolika.

Nov postopek povečanja prsi, pri katerem se uporablja botoks, prihaja iz Tajske, priljubljen pa postaja predvsem v Veliki Britaniji. Mnenja o njem so deljena tako med svetovno strokovno javnostjo kot med ženskami, ki so inovativno tehniko že preizkusile.

Večji obseg je predvsem posledica dviga prsi.

Prsi nekaj centimetrov više
Uporaba botoksa na prsih je enaka uporabi na obrazu, le da gre za nekoliko večje količine. Snov se vbrizga pod kožo, rezultat pa je napeta in polnejša koža. Kirurgi poročajo o povprečnem dvigu prsi za dva centimetra in povečanju obsega za približno 10 odstotkov. Večji obseg je predvsem posledica dviga prsi. Prednosti posega sta predvsem, da je v primerjavi z vstavitvijo silikonskih vsadkov ta zelo poceni in da ni bolečega okrevanja po operaciji.

Rezultati zbledijo v nekaj tednih
Žal pa rezultati injiciranja zbledijo že v nekaj tednih (trajajo lahko največ nekaj mesecev), zato je treba postopek ponavljati. Tehnika naj bi bila zato primerna predvsem za uporabo ob posebnih priložnostih, ko želite biti za večer ali dva karseda popolne, ni pa prava rešitev za tiste, ki si želijo trajnega in občutnega povečanja košarice. Tehnika je za zdaj še v fazi preizkušanja in še ni odobrena za izvajanje v ambulantah estetske kirurgije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.