Magazin > Lepota & telo
36 ogledov

Breskve čistijo organizem

Breskve Shutterstock
V poletnih mesecih so breskve zelo priljubljene zaradi svoje sočnosti in okusa. Privoščite si jih v obilju.

Ne zadržujejo vode

Strokovnjaki trdijo, da breskve vsebujejo najmanj natrija in sladkorja (dva krivca za zadrževanje vode v telesu). V sto gramih sočnega sadeža so le trije miligrami natrija in 6,1 grama sladkorja. Nutricionisti pa jim pripisujejo tudi čistilno funkcijo, saj telesa očistijo toksinov.

Za energijo in vitalnost

Breskve vsebujejo ogljikove hidrate, ki so zadolženi za oskrbo z energijo. Za breskve je še posebej znano, da izjemno hitro povrnejo energijo, predvsem kadar je telo dalj časa izpostavljeno povečanemu telesnemu in duševnemu pritisku. Vsebujejo veliko vitaminov, pa tudi kalcija, fosforja in kalija. Prav vsak dan si privoščite to svežo in okusno merico zdravja, ki vam bo v hipu povrnila vitalnost in odpravila utrujenost.

Tudi za lepoto

Dobro denejo tudi koži na obrazu. Preizkusite masko, ki jo pripravite iz pretlačene breskve in beljaka. Takšna osvežilna maska je primerna za vse tipe kože. Kožo bo osvežila in ji dodala sijaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.