Magazin > Lepota & telo
52 ogledov

Čas je za trajno odstranjevanje dlak

noge Shutterstock
Odločitev, da greste zdaj na lasersko ali IPL-odstranjevawnje dlak, je dobra predvsem zato, ker pozimi koža ni tako izpostavljena sončnim žarkom.

Zdaj lažje pustite, da dlake zrastejo kak milimeter več, in jih s tem več ujamete v fazi rasti, zaradi česar je poseg uspešnejši, razlagajo v Hiši lepote Porenta in opozarjajo, da lahko dobite opekline, če se po posegu določen čas ne izogibate sončenju.

Britje da, vosek ne

Kombinacija svetle kože in temne dlake je najboljša za dobre rezultate,” pravijo v medicinskoestetskem centru Perfect Body. IPL-sistem pa ni priporočljiv v nobenem letnem času, če se sončite v solariju ter če si dlačice odstranjujete s pinceto, epilatorjem ali voskanjem; dlačice naj bodo odstranjene z britvico ali brivnikom, saj morajo biti za uspešnost posega njihove korenine ohranjena, še opozarjajo.

Tudi za občutljivo in porjavelo kožo

Če se boste za trajno odstranjevanje dlačic odločili šele spomladi ali poleti, lahko izberete ultravijolično odstranjevanje. “To se lahko uporablja na zelo občutljivih in težko dostopnih mestih ter pri vseh tipih kože, tudi porjavelih od sonca, in vseh barvah dlak, belih, sivih, rdečih, svetlih in temnih,” pravijo pri Perfect Bodyju in zagotavljajo, da se pri tem posegu koža okoli dlake ne segreje in da ni nobenih stranskih učinkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.