Magazin > Lepota & telo
13 ogledov

Če bi prepovedali petke, ne bi imela nič proti

Manca Špik Žurnal24 main
Manca Špik je na odru vedno brezhibno urejena, a ko stopi z njega, komaj čaka, da sezuje pete. Manca ima rada modo, a ni njena žrtev. Največ nasvetov pa ni dobila od mame, temveč od očeta.

Kdaj ste se prvič spoznali z ličili?
Z ličili sem se spoznala precej pozno. Šele v srednji šoli, nekje v 2. ali 3. letniku. Pa še takrat sem uporabljala le lip gloss in maskaro za trepalnice, saj sem pristaš naravnega ličenja. Čez dan se tudi danes izjemno malo ličim, saj svoj obraz že preveč obremenjujem z nastopi in raznimi snemanji, ko brez močnega ličenja ne gre. Ličim se torej predvsem zaradi svojega poklica, sicer pa imam rada naravni videz. 

Kakšno modno modrost je na vas prinesla vaša mama?
Lahko bi rekla, da je bil bolj oče tisti, ki je name prenesel kakšno modno modrost. Moj oče je bil v času študija maneken. On se je spoznal na modo in trende, tako da sem nasvete dobila predvsem od njega. Od mame ne toliko.

Katerega kosa ne bi nikoli oblekli?
Čevljev s previsoko peto, saj teh zaradi svoje višine seveda ne potrebujem in ne nazadnje s takimi petami tudi ne bi znala hoditi (smeh).

Za kateri modni kos ste odšteli čisto preveč denarja?
Največ denarja zapravim za kreacije za nastope, ki pa so vredne vsakega evra. Res so kvalitetne in veliko jih uporabljam. Se mi pa še nikdar ni zgodilo, da bi si kupila en drag kos oblačila, ki ga nato ne bi nosila in bi stal v omari. 

Kje raje nakupujete, doma ali v tujini?
Zaradi svoje višine najdem zelo težko kakšen kos v naših trgovinah. Nakupujem predvsem na potovanjih, ko sem na dopustu v tujini. Najbolj sem bila navdušena nad ponudbo v Dubaju, kjer sem kupila res veliko lepih in uporabnih stvari. 

Je šoping dobra tolažba?
Ne. Mogoče prvih nekaj minut, ko si nekaj kupiš, vendar temu lahko sledi samo glavobol, če preveč zapraviš. Slabo voljo preženem na druge načine. 

Če bi lahko kupili katerikoli modni kos (denar ni ovira), kaj bi si kupili?
Uf, kakšno res hudo, ogromno dizajnersko torbico. 

Pet modnih kosov brez katerih ne morete?
Zagotovo ne morem brez kavbojk, ki so najbolj uporaben kos, usnjene jakne in modnih superg. Rada imam tudi lepo spodnje perilo, ki bi moralo biti nujni del garderobe vsake ženske. Pika na i pa so absolutno sončna očala. 

Kaj bi se znašlo v vaši omari, če bi bili en dan moški?
Najbrž bi imela podoben stil, kot ga imam zdaj. Športno-elegantno. Imela bi modne kavbojke, lepe boksarice, športno elegantno jakno in modne superge.  
Kateri modni trend se vam zdi najbolj "nor"?
Prisegam na street fashion. Ta mi najbolj ustreza.  

Kateri modni kosi po 40. letu niso več primerni?
Za ženske zagotovo prekratko mini krilo. 

Pri kateri zvezdnici največkrat najdete modni navdih?
Zelo mi je všeč stil Kate Moss. 

Pet lepotnih pripomočkov, ki so del vašega vsakdana?
Zagotovo so to lip gloss, korektor za podočnjake in utrujene oči, svinčnik za obrvi in lak za nohte. Kljub temu pa sem mnenja, da samo s tem nikakor ne moremo doseči tiste prave notranje lepote. Kot ključni pripomoček za celostno obravnavo svojega telesa vidim v mojem življenju tudi rekreacijo. Redno telovadim, tečem, hodim na jogo in prisegam na terapije, ki jih opravljam v Linea Snelli. S pomočjo teh oblikujem svojo postavo in celostno skrbim za svoje telo. 

Prva stvar, ki jo naredite zjutraj v kopalnici?
Najprej grem na wc-školjko in nato uporabim zobno krtačko (smeh).

Si predstavljate življenje brez visokih petk?
Ja, seveda. Jaz nosim visoke pete samo za poslovne obveznosti in nastope. Drugače me vedno najdete v nizkih čevljih. Če bi z zakonom prepovedali visoke pete, ne bi imela nič proti (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.