Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Česa se bojijo 29-letnice?

ženska Shutterstock
Ženskam ogledalo postane sovražnik, ko se začnejo bližati tridesetim, kaže britanska raziskava.

Približevanje tridesetim letom za večino žensk pomeni, da željo po tem, da bi bile videti starejše, nenadoma nadomesti želja, da bi bile videti mlajše – takšne, kot so bile v zgodnjih dvajsetih.

Tako je vsaj pokazala raziskava, ki so jo izvedli v Veliki Britaniji in v kateri je sodelovalo 2.000 žensk vseh starosti. Prav 29. pa je tisto leto, ko se pripadnice nežnejšega spola začnejo zares intenzivno ukvarjati z zmanjševanjem prvih gubic in so pripravljene seči globlje v žep za pomlajevalne kreme.

Tretjini vprašanih prvi znaki staranja ponoči občasno ne pustijo spati, na seznamu stvari, ki jim vzbujajo tesnobo, pa so se znašli tudi sivi lasje, postarana koža na rokah, podbradek, stanjšane ustnice in vse več obraznih dlak. Raziskovalci so na podlagi vprašalnika izračunali tudi, koliko časa ženska, starejša od 29 let, na dan porabi za boj proti staranju: 12 minut. Na leto to pomeni 72 ur, namenjenih nanašanju pomlajevalnih krem in podobnih preparatov!

Toda očitno se trud izplača, saj je le vsaka 10. ženska povedala, da se počuti starejšo, kot v resnici je, kar 60 odstotkov pa se jih počuti vsaj nekaj let mlajše. Ne glede na to, koliko gub pokaže ogledalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.