Magazin > Lepota & telo
44 ogledov

Česen, kralj zdravja

Zdrav, bolj zdrav, najbolj zdrav ... Žurnal24 main
Česen velja za napoj mladosti, saj je v enem stroku najmanj štiristo snovi, med njimi veliko antioksidantov, ki varujejo celice pred poškodbami in telo pred prezgodnjim staranjem.

Česen je naravno čudežno zdravilo. Če ga imate radi, ga jejte surovega ali kuhanega. Če vas odbija vonj. je na voljo tudi v tabletah. Odmerek od polovice do treh strokov svežega česna na dan prežene marsikatero bolezen.

Naravni antibiotik. Velja za naravni antibiotik, ki zavira delovanje virusov, znižuje holesterol in visok krvni pritisk. Je odlično zdravilo za vse vrste vnetij v prsnem košu, koristi pri prehladih, gripi in vnetju ušes. Učinkovito blaži vnetja prebavil, kot sta vnetje želodčne in črevesne sluznice ter griža, uporabljamo pa ga tudi proti črevesnim parazitom.

Česen proti staranju. Pomlajevalni učinek ima odmerek od polovice do treh strokov svežega česna na dan. Spodbuja imunske funkcije. Znižuje visok holesterol tako učinkovito kot zdravila na recept. Redči kri in preprečuje nevarne krvne strdke. Zavira celične spremembe. Japonski razikovalec staranja Saito je ugotovil, da je česen podljšal življensko dobo laboratorijskih miši, katerim je dodajal česnov ekstrakt.

Zgodovinska slava. Grški zdravnik Hipokrat je predpisoval česen proti zaprtju, kopičenju vode in raku na maternici. Rimski zgodovinar Plinij starejši je priporočal česen celo proti 61 različnim boleznim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.