Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

"Coco Chanel bi sovražila moje delo"

Karl Lagerfeld Reuters
Modni oblikovalec Karl Lagerfeld, ki je del francoske modne hiše Chanel že 28 let, je prepričan, da bi legendarna Coco Chanel "zagotovo sovražila njegovo delo".

Karl Lagerfeld, ki je že nekaj let kreativni vodja modnih hiš Fendi in Chanel, verjame, da za Chanel opravlja dobro delo, a meni, da ustanoviteljici znamke njegove kreacije ne bi bile všeč. "Ko sem postal del Chanela, ta ni bil trendi. Iz znamke sem naredil nekaj drugačnega, saj sem imel popolno svobodo pri ustvarjanju. A kar počnem, bi Coco zagotovo sovražila. Vendar jaz le skrbim za to, da gre Chanel v korak s časom," pravi 78-letni oblikovalec.

In čeprav so Karlove kreacije po mnenju mnogih brezčasne in nepozabne, sam pogosto pozabi na delo, ki ga je opravil v preteklosti. "Jaz sem znamka na dveh nogah. Moje ime je Labelfeld, ne Lagerfeld. Glede mojih kreacij imam nekakšno Alzheimerjevo bolezen, saj zelo kmalu pozabim, kaj sem ustvaril. A mislim, da je to zelo dobro za mojo kariero. Preprosto pozabim in začnem znova," je še razložil nemški kreator, ki ima pod okriljem tudi lastno znamko Karl Lagerfeld.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.