Magazin > Lepota & telo
81 ogledov

Delovni dan manekenke

Manca Vodopivec
1/5
Žiga Mihelčič
Manca Vodopivec, zmagovalka izbora Berniemodels 2011, je začela svoje poskusno obdobje kot model in manekenka v Milanu. Zaupala nam je, kako poteka njen delovni dan.

Dan v Milanu se vsako jutro začne z budilko v zgodnjih urah. Stanovanje si delim z manekenkami s celega sveta. Sostanovalke iz Madžarske si v kuhinji že glasno pripravljajo zajtrk, Norvežanka pa je vsako jutro budilko prestavljala do zadnjega. Sama se zjutraj ob poslušanju najljubše glasbe urejam – nežen in svež make up in oblačila, ki so udobna, a modna obenem, so nujni za celodnevno tekanje po milanskih ulicah.

Zajtrk je obvezen

Po obveznem zajtrku iz žitaric in skodelici zelenega čaja z bookom in torbo (v kateri so obvezni čevlji z visoko peto), seznamom kastingov in zemljevidom Milana v roki, že dirjam na metro – ta se je izkazal za odlično prevozno sredstvo.

Vozim se z metrojem

Na metroju še enkrat preverim pot do kastingov, ki so določeni za ta dan. Po opravljenem kastingu je na vrsti naslednji kasting ... Na kastingih so modeli z vsega sveta, čuti se nervoza, utrujenost in sem ter tja smeh in pritajen govor.

Preverim seznam

Če imam čas za kosilo, na hitro skočim domov in si pripravim kaj za pod zob, potem pa nazaj v mesto, na nov kasting. Po dolgem dnevu me zvečer že čaka seznam kastingov za naslednji dan. Naredim si seznam in podrobno pregledam zemljevid, tako si vsaj malo olajšam iskanje ulic za naslednji dan.

Vesela novička

Najslajše je, ko prejmeš klic agenta, ki ti veselo sporoča novičko, da so te na kastingu izbrali. Prve izkušnje v Milanu sem imela z že priznanimi imeni, kot so L'Oreal, Bogner, Vivene Westwood. Poleg agencije, ki me zastopa v Milanu, za mano stoji, usklajuje vse potrebno in "nadzoruje" še moja agentka Bernarda Marovt, na katero se lahko vedno zanesem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.