Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Dan, prepovedan za dieto

ženska, hujšanje Shutterstock
Ste vedeli, da lahko na uspešnost diete vpliva dan v tednu, s katerim ste začeli z dieto? Poglejte, katerega so raziskovalci razglasili za sovražnika diet.

Če ste hoteli z dieto začeti v torek, imate najmanj možnosti, da vam bo uspelo, pravijo raziskovalci s spletne strani Tesco Diets. Ti so v preteklih letih spremljali shujševalne navade, uspehe in neuspehe obiskovalk navedene spletne strani in ugotovili, da so se ženske, ki so se za dieto odločile v torek, poleg neuspeha pridobile še nekaj dodatnih kilogramov. Zakaj? Raziskovalci največjo krivdo za neuspeh pripisujejo psihološkemu učinku. Pravijo, da naj bi največ motivacije imeli tisti, ki z dieto začnejo v soboto, nedeljo ali v ponedeljek, torej na začetku tedna.

Najuspešnejša je sobota

Pravi dan za začetek diete je sobota, razlagajo raziskovalci in dodajajo, da so ženske, ki so z dieto začele v soboto, imele največ motivacije, jasne cilje in s tem največ možnosti, da dieto izpeljejo do konca. Zelo uspešen dan za začetek diete je tudi nedelja. Ženske, ki so z njo začele takrat, so v povprečju v treh tednih izgubile 3,6 kilograme, kar 88 odstotkov pa jih je uspelo novo težo tudi obdržati.

Pazite se petka

In kateri dan v tednu ponuja največ skušnjav? Raziskovalci ugotavljajo, da petek, saj takrat največ žensk podleže "prepovedanim pregreham," glavni krivec pa niso večerne zabave, ampak stres, ki se je kopičil skozi ves teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.