Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Francozi nori na dieto z vilico

solata, vilica Shutterstock
Želite shujšati? Nič lažjega, jejte z vilico, pravijo Francozi. Hit med dietami dovoljuje vse, kar lahko jeste z vilico, in prepoveduje tisto, za kar je treba uporabiti nož ali žlico.

Če gre verjeti Francozom, ki slovijo kot zelo vitek narod, vas do želene postave loči le prava izbira pribora. Dieta z vilico, kot jo imenujejo, je postala pravi hit, izmislil pa si jo je Ivan Gavriloff, ki ga, čeprav ni izobražen nutricionist, podpirajo mnogi strokovnjaki. Dieta obljublja zdravo hujšanje – dva kilograma na mesec.

Žlica in nož, adijo

Gavriloff, ki je dieto z vilico sicer izumil že pred nekaj leti, pravi, da so najpogostejši krivci za debelost živila, ki jih jeste z žlico in nožem, ter vse tisto, kar lahko jeste z rokami. Klobasice, panirani zrezki, kruh, pice in hamburgerji so torej na seznamu prepovedanih, prav tako tudi sladice in slani prigrizki. Gavriloff priporoča tri glavne obroke na dan in odsvetuje goljufanje pri kosilu ali večerji – čeprav pripravljena živila v slastne omake in pomake lahko pomakate tudi s pomočjo vilic, se temu prav tako raje odpovejte.

Glavna je večerja

Največ pozornosti Gavriloff posveča večerji, ki je še boljša, če noža ne potrebujete niti za njeno pripravo. Oče diete z vilico priporoča, da si za večerjo pripravite ribo, solato, testenine, žitarice in raznovrstno zelenjavo. Kako uspešna je dieta v resnici, pa vam žal ne moremo povedati, lahko pa vam zaupamo, da kljub skepsi nekaterih Francozi pravijo, da deluje.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.