Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

Dizajnerske torbice v zameno za posojilo

torbica Louis Vuitton
1/4
Imaxtree
Zastavljalnice v Hong Kongu svojim strankam v zameno za drage dizajnerske torbice ponujajo visoka posojila.

Pregrešno drage dizajnerske torbice večinoma obdržijo svojo vrednost, zato jo zastavljalnice brez težav sprejmejo kot garancijo od strank, ki potrebujejo denar. Prihranki teh strank so največkrat vezani na delnice in druge materialne dobrine, gotovine pa jim pogosto primanjkuje, zato se z zastavljalnicami dogovorijo, da si lahko izposodijo tudi do 80 odstotkov vrednosti svoje dizajnerske torbice. Stranke morajo nato posojilo poplačati v roku štirih mesecev, in sicer s petodstotno mesečno obrestno mero. Ko dolg poravnajo, dobijo svojo torbico nazaj.

Časnik Wall Street Journal je podrobneje predstavil podjetje Yes Lady Finance Co., ki se ukvarja s tovrstnimi posojili. To podjetje bo svojim strankam posojilo odobrilo v roku pol ure, vse dokler so zastavljene torbice znamk Gucci, Chanel, Hermès ali Louis Vuitton. Tiste stranke, ki prinesejo posebne vintage izdaje naštetih znamk, pa imajo pravico do posebnih ugodnosti.

Temeljito preverijo pristnost

Preden odobrijo posojilo, v zastavljalnici temeljito preverijo pristnost torbic. Pri Yes Lady Finance Co. to storijo s pomočjo strokovnjakov za luksuzno blago. Kot še poroča ameriški časnik, skoraj vse stranke, ki sodelujejo s tem podjetjem, v celoti odplačajo posojilo in so po štirih mesecih spet združene s svojimi torbicami.

Neka lastnica Hermèsove torbice birkin, katerih cene se lahko povzpnejo tudi do 116 tisoč evrov, naj bi tako v zameno za torbico prejela 15 tisoč evrov posojila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.