Magazin > Lepota & telo
2843 ogledov

Do izklesanega trebuha v enem mesecu

telo, trebuh, ženska Žurnal24 main
Še tako intenziven trening ne bo pomagal, če trebušne mišice prekriva debel sloj nakopičene telesne maščobe. Zato je nujno, da najprej spremenite prehrano.

"Z izvajanjem vaj za trebuh ne bomo pospešili izgube maščobe – kot marsikdo zmotno misli , pač pa energijo porabljamo iz maščob po celem telesu. Pri oblikovanju trebušnih mišic je za njihovo vidnost zato bolj kot sama vadba pomembna pravilna prehrana," pravi Gašper Grom, strokovnjak za zdravo prehrano, hujšanje in fitnes vadbo.

Vajo izvajajte redno

Najboljša vaja za oblikovanje trebuha so trebušne kontrakcije. Ležemo na hrbet in pokrčimo noge. Roke iztegnemo ob telesu in dvigujemo le glavo ter zgornji del trupa, tako da ga približujemo kolenom. V eni seriji izvedemo deset do 20 ponovitev in po približno 30 sekundah odmora serijo ponovimo. Izvedemo štiri do šest serij, odvisno od stopnje naše telesne pripravljenosti. Zelo pomembno je, da vajo pod popolnim nadzorom izvajamo izključno s trebušnimi mišicami (ne pomagamo si z drugimi). Obstajajo tudi druge vaje, vendar vse temeljijo na podobnem gibu.

V enem mesecu

"Za izklesan trebušček potrebujemo najmanj en mesec, težko je namreč pričakovati, da bi v krajšem času izgubili vso maščobo, ki se nam je na trebuhu nabirala več let," pravi Grom. Bolj ko bomo dosledni pri vadbi in prehrani, hitreje nam bo šlo.

Pravilna prehrana je bistvenega pomena

"Ni nam treba na pretirano strogo dieto, je pa nujno, da s prehrano vnesemo manj kalorij, kot jih porabimo. Kalorični primanjkljaj je namreč pogoj za izgubo telesne maščobe," razloži Grom. Čim več manjših obrokov dnevno, da porazdelimo energijski vnos čez ves dan, izogibajmo se predelanim živilom in raje izbirajmo čim bolj naravna. Uživajmo veliko zelenjave in polnozrnatih ogljikohidratnih živil, s sadjem pa ne pretiravajmo, saj lahko prevelike količine sadnega sladkorja (fruktoze) upočasnijo hujšanje. Nikakor ne zanemarimo pomembnosti uživanja beljakovin (perutnina, ribe, mlečni izdelki brez dodanega sladkorja) in zdravih maščob (olivno olje, nepraženi oreški, ribje olje). Seveda ne gre pozabiti, da je tudi pri uživanju zdravih živil potrebna zmernost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.