Magazin > Lepota & telo
1009 ogledov

Do mlajšega videza na zelo preprost način

zivljenje 25.02.14. nega, obraz, foto: shutterstock Shutterstock
Če poudarite ta predel obraza, boste dosegli zavidljive rezultate.

Raziskovalci so v študiji, objavljeni v reviji Frontiers in Psychology, analizirali fotografije 763 žensk, starih med 20 in 80 let. Ženske so imele različen ten kože, nobena pa ni nosila ličil. S pomočjo računalniškega programa so analizirali, koliko izstopajo oči, ustnice in obrvi v različni svetlobi in barvi glede na kožo. 

Več kontrasta je bilo opaznega pri mlajših ženskah. Predeli, kjer je s starostjo prihajalo do največ razlik, so bili predel okoli ust in obrvi. 

S pomočjo programa so ustvarili fotografije z različno poudarjenimi predeli obraza in jih pokazali sodelujočim prostovoljcem. Prosili so jih, naj izberejo obraz, ki deluje mlajši. V skoraj 80 odstotkih primerov so izbrali obraz, kjer so bile oči, ustnice in obrvi bolj poudarjene. 

Soavtor raziskave Richard Russell je dejal, da bi podobne rezultate verjetno dobili tudi, če bi ženske uporabljale ličila. "Vemo, da ustnice izgubijo rdečino z leti in da se obrvi posvetlijo. Oboje bi lahko spremenili z ličili, če bi želeli." Najbolj presenečeni so bili nad tem, kakšen vpliv ima poudarjenost obrvi. Z njihovim temnenjem smo videti mlajši, pravijo raziskovalci. 

Čeprav so raziskavo opravili le na ženskah, so prepričani, da isto velja tudi za moške. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice