Magazin > Lepota & telo
145 ogledov

Majhni triki, da boste videti mlajši

koža Profimedias
Simptome staranja na svoji koži lahko omilite na enostaven način.

Ne da bi za to porabili veliko denarja, lahko poskrbite, da boste pomladili svojo kožo. Zdravnik Mehmet Oz, ki je ameriškemu občinstvu znan po svoji oddaji, je skupaj z glavno urednico Reader’s Digest Liz Vaccariello sestavil seznam navad, ki jih je treba osvojiti, da dosežete želene učinke.

Obogatite svojo prehrano z oljem pšeničnih kalčkov, ki je bogato z vitaminom E. Raziskave so pokazale, da zaščiti celične membrane in učinkovito obnavlja kožo. Olje dodajte solatnemu prelivu ali kalčke dodajte žitaricam ali zelenjavi. Antioksidanti v jagodičevju pripomorejo k nastajanju kolagena, ki daje koži mlajši videz. Dr. Oz svetuje, da dnevno zaužijete polovico skodelice jagodičevja.

Pomembna je tudi izbira pravilne kreme za obraz. Pred nanosom ličil je treba kožo primerno navlažiti, zato dr. Oz priporoča uporabo toniranih hidratantnih krem za tiste s suho kožo, medtem ko tistim z mastno kožo priporoča uporabo CC krem. Obe vrsti krem prekrivata nepravilnosti. Retinol pa pri tem ustvarja kolagen, ki skrbi za bolj čvrsto in manj nagubano kožo. Za odstranjevanje ličil uporabljajte mila z alfa-hidroksilnimi kislinami, a le dva do trikrat na teden. Vsakodnevna uporaba bi namreč preveč izsušila koži. 

Za mlad in sijoč videz je pomemben tudi videz las. Dr. Oz opozarja, da vsakodnevno umivanje las le-te izsušuje in poškoduje. Priporoča uporabo suhega šampona drugi ali tretji dan po umivanju las. Mlajši videz pa lahko dosežete tudi z izbiro ustrezne pričeske, kot je na primer frufru. Z njim lahko skrijete gubice, ki so se zarisale na čelu in pozornost preusmerite na oči. Poleg vsega naštetega je pomembno, da zaužijete veliko tekočine in poskušate jesti čim več nepredelane hrane. Sol nadomestite s česnom ali kurkumo. Ne pozabite pa niti na ustrezno telesno vadbo. 

Kako negovati kožo glede na tip kože

Suha koža – Zvečer umijte obraz s sredstvom, ki vsebuje ceramide. Uporabljajte kreme, ki imajo poleg ceramidov, glicerin ali hialuronsko kislino, ki jo nanašate dvakrat dnevno. Negujte tudi celotno telo z oljem grozdnih pečk. 

Mešana koža – Zjutraj si obraz sperite samo s toplo vodo. Zvečer ga umijte s sredstvom, ki vsebuje glicerin, ki kože ne bo dodatno mastil. 

Mastna koža – Zjutraj obraz umijte s toplo vodo. Zvečer uporabite nežen gel za čiščenje obraza na osnovi vode in hidratantne kreme, ki je tekoče teksture. Hidratantno kremo nanesite samo čez noč. Enkrat tedensko si pripravite masko iz treh zdrobljenih aspirinov z žlico jogurta in žlico medu.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.