Magazin > Lepota & telo
69 ogledov

Emine drobnarije za lepšo pomlad

Ema Bavcon modni dodatki
1/20
Stisnprtisn! studio
Lepo je, če se v poplavi blagovnih znamk, ki vsem ženskam ponujajo enake modne dodatke, najde nekdo, ki to počne na čisto drugačen način. Ema Bavcon je ena takšnih.

Ema ne ustvarja samo verižic in zapestnic, njena posebnost so metuljčki. Tisti modni dodatek, ki je bil nekoč nepogrešljiv del moške garderobe, Ema pa ga je povrnila v sedanjost. Vidi ga tako na moških kot na ženskah, ter na vseh mestih. "Podajo se na krila, bluze, blazerje, še celo na navadne majice. Poleg tega mu lahko s kančkom domišljije spreminjaš funkcijo - nosiš ga kot obesek, zapestnico, zataknjenega na obroč, na pas ali pa seveda na čisto klasičen način - kot metuljček na ovratniku."
Med Eminimi kreacijami boste poleg metuljčkov našli še broške, obeske, dekorativne pasove, naglavne trakove, elastike za lase, mini torbice na verižicah okrog vratu, ... Pri vsem tem pa je pametno upoštevati Emin nasvet: "Sprostite svojo domišljijo in jih včasih nosite na manj običajnih mestih, glede na razpoloženje, kakšnega si preuredite po svoje." Ema, ki je sicer tudi vizažistka, v prostem času pa rada slika, pri ustvarjanju modnih dodatkov uporablja dobro ohranjena stara oblačila in tekstil, ter "razne predmete kot so gumbi, broške, perlice, verižice, ki se valjajo po starih predalih in čakajo, da nekdo spet vdahne življenje vanje."

Od pašte do čipke

Ema je svojo ustvarjalno pot začela tako kot marsikatera deklica – z verižico iz pašte, nadaljevalo pa se je z broškami iz gumbkov, nato pa je sčasoma začela vključevati še tekstil. Prvi dodatek, ki ga je izdelala in ji pomeni največ, pa je črna čipkasta pentlja, s perlasto broško na sredini. "Klišejsko povedano 'prvega ne pozabiš nikoli' in tudi pri meni to drži." Navdih je sprva našla v spominih, proces pa je nadgradila z dražljaji iz širše okolice in različnih področij umetnosti. "Navdih mi tako lahko predstavljajo čisto preproste vsakdanjosti ali pa kompleksnejše kot so zgodovina in psihologija. Ideje včasih načrtno črpam tudi iz modnih kolekcij oblačil, predvsem me pritegnejo materiali, teksture, barve."

Analogno dekle ujeto v digitalni svet

Oblikovanja oblačil od Eme ne pričakujte, saj se bolj najde med med drobnarijami in majhnimi izdelki. Poleg tega meni, da modni dodatki prenesejo malce več univerzalnosti in brezčasnosti. "Sama si sicer pri oblikah vzamem polno mero lastne interpretacije, vedno pa pazim na primer na trend barv in materialov."

Kdo pa je Ema, dekle, ki se skriva za unikatnimi izdelki? "Včasih se pošalim, da sem analogno bitje ujeto v digitalni svet, v resnici pa se ne počutim nič kaj ujeto. Rada delam to kar počnem, se ob tem sproščam in zabavam, cenim svoj notranji mir in delam na tem, da mi preteklost in prihodnost ne predstavljata ovire v čarobnosti življenja." Sicer pa Ema zase pravi, da je ena izmed srečnežev, pri katerih se hobiji prepletajo z delom. Prosti čas najraje preživlja na zelenih površinah s knjigo v roki ali na sprehodu po gozdu, na čajanki z dobro prijateljico in z goro mufinov, ter na bolšjakih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.