Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Frfotavo v pomlad

krilo
1/10
Imaxtree
Krila vseh barv in oblik že nestrpno čakajo pomlad, saj zadnje mesece prezimujejo v naših omarah. Čas bo tudi za nakupe novih trendov.

Skupaj s prvimi cvetlicami in sončnimi žarki bodo na plan prišla tudi krila, ki smo jih v mrzlih dneh precej zanemarjale. Ker smo nosile predvsem težka zimska oblačila, je čas za osvežitev modnih zamislic, kako nositi ta večen modni kos. Modna novinarka in stilistka Tjaša Kokalj pravi, da je omejitev nebo. "Poudarek na krilih za prihajajočo pomlad in poletje je na ženstvenosti, sproščenosti in na lahko padajočih materialih. Velik trend bodo polna in frfotajoča krila. Seveda pa ne bo šlo v pozabo tudi tako imenovano 'pencil skirt' oziroma oprijeto krilo v dolžini kolen." Tudi pri barvah ni omejitev, dodaja Tjaša. "Od močnih barv, zelene in modre, do nežnih pastelov, pa do metalik barv ... Materiali naj bodo čim bolj lahkotni, dolžine pa tik pod kolenom, ali pri gležnjih."

Kaj obuditi in kaj pozabiti?

Vsaka sezona prinese svoj hit, ki pa je naslednjo lahko že kiks. Od pretekle pomladi tako v omaro zakopljite peplum, a tudi ta je s svežimi kombinacijami lahko še vedno moden. "Sem zagovornica tega, da se da trende in stile 'pretopiti'. Če so bila lani modna maksi krila, so letos modna krajša, nad ali tik pod koleni. Krilo lahko odrežemo, ali pa ga drugače kombiniramo," je prepričana Tjaša. "Ni potrebe po rigoroznih posegih v omaro, da bi bili modni in v koraku s časom. Sicer pa obiščemo babičino omaro in bomo takoj v 'koraku s časom', oziroma trendi."

Ne nosite jih za vsako ceno

A vse trende na stran, bistvo krila je, da se v njem počutite dobro. "Če vam polno krilo ne pristoji na postavo, če menite, da vam preveč poudari spodnji del telesa, ga ne nosite za vsako ceno," svetuje Tjaša in dodaja: "Izberite raje lahko padajoče krilo, ki je prav tako voluminozno, a vam ne poudari bokov. Mislim, da ravno z lahko padajočih krilom, ki bo plapolalo za vami, ne boste zgrešili. Lahko ga kombinirate s preprostimi majicami, ali pa z bolj elegantnimi kosi."

Oprijeto je "must have"

Sogovornica za konec svetuje še, da naj imamo v omari vedno vsaj eno oprijeto krilo, ki je "zelo poslovno in bi ga morala imeti skoraj vsaka ženska," ter kot že omenjeno, lahko padajoče krilo. Pred nakupi pa priporoča nekaj obiskov modnih spletnih strani "za malce inspiracije". "Jaz bom nosila voluminozna krila in pa lahko padajoča krila. Komaj čakam!" je v smehu zaključila Tjaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.