Magazin > Lepota & telo
24 ogledov

Godrnjači živijo dlje

moški Shutterstock
Ste pogosto sovražno nastrojeni in veliko godrnjate? Morda boste zagodrnjali tudi, ko boste prebrali, da je najnovejša raziskava pokazala, da boste verjetno živeli dlje od vaših prijateljev veseljakov in pozitivcev.

Če nikoli z ničimer niste zadovoljni in če v družbi veljate za vodilnega godrnjača, to ni tako slabo. Raziskava britanske Univerze v Leedsu, v katero je bilo vključenih deset tisoč starejših, je namreč pokazala, da godrnjači živijo dlje od veseljakov.

Se razlog skriva v premišljenosti? Raziskovalci pravijo, da se ljudje z nagnjenostjo k negativnim občutkom, stvari in težav lotevajo bolj premišljeno kot pozitivci. John Malue, vodja raziskave, pri tem opozarja, da nobena skrajnost ni dobra ter da se je dobro znati odločati in ravnati v skladu s težo problema, ki se ga lotevamo.

Podoben rezultat so pokazale tudi nekatere druge raziskave. Najbolj odmevna med njimi, ki je bila sicer objavljena že pred desetimi leti in je spremljala življenje od rojstva do smrti več kot 1.200 ljudi, je pokazala, da so tisti, ki so imeli srečno otroštvo, dočakali nižjo starost.

Prav tako naj bi srečni otroci lažje popustili pritiskom družbe, prej začeli kaditi, piti alkohol in jemati droge, saj naj bi jih njihovo optimistično in pozitivno mišljenje vodilo do prepričanja, da se jim kljub "slabemu ravnanju" nič ne more zgoditi, poroča Daily Mail.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.