Magazin > Lepota & telo
186 ogledov

Herpes: pozdravite ga na naraven način

ženska, obraz Shutterstock
Čas herpesov je tu. Vsem, ki prisegate na naravno, ponujamo namig, kako skrajšati zdravljenje s pomočjo zelišča, ki se gotovo skriva tudi v vaši kuhinjski omarici.

Eden od nasvetov iz babičine domače lekarne, kako pospešiti zdravljenje herpesa, je, da ga blažite s čajnimi obkladki. Najbolje je, če čaj pripravite iz listov melise ali katere druge vrste mete. Meta je znana po svojih pomirjevalnih učinkih, dokazano pa učinkuje tudi proti nekaterim virusom, ki so krivci za pojav herpesa.

Čaj pripravite tako, da v vrelo vodo za nekaj minut namočite dve žlički posušenih metinih listov – lahko pripravite tudi čaj iz vrečke. Čaj ohladite in ga s pomočjo vate na herpes nanesite večkrat na dan. Tako imenovana metina nega naj bi zdravljenje herpesa skrajšala za nekaj dni.

Ste vedeli?

Skodelica metinega čaja zvečer vas bo pomirila in zazibala v mirne sanje. Prav tako metin čaj med drugim odpravlja napetost in stres, pomirja želodec, odpravlja prebavne težave, blaži slabost, lajša menstrualne težave, migreno, vrtoglavico, blaži kašelj in zmanjšuje piskanje v ušesih.

Komentarjev 2
  • Freya 08:43 26.januar 2012.

    Ko vas začne skelet in začutite, da boste imeli herpes, zdrgnite s šnopsom. Alkohol ubije viruse in se herpes sploh ne razvije. Večkrat preverjeno

  • francek 00:23 24.januar 2012.

    HERPES NAMAŽITTE Z UŠESNIM MASLOM, PREVERJENO DELUJE.