Magazin > Lepota & telo
15 ogledov

Med za mehke poljube

med Shutterstock
Ustnice. Razpokane in izsušene ustnice najučinkoviteje pozdravi med.

Kljub zaščitnim mazilom vaše ustnice včasih ne zmorejo kljubovati mrazu in ogrevanim prostorom, zato se izsušijo in neprijetno razpokajo. Prožnost in mehkobo jim boste najučinkoviteje povrnili s pripomočki iz domače kuhinje.

Pospešuje celjenje

Najboljša zaveznika vaših ustnic sta oljčno olje in med. Če jim želite nemudoma povrniti nekaj voljnosti, jih premažite z oljčnim oljem. Rezultat bo viden že čez nekaj minut, saj bodo ustnice znova voljne. Intenzivnejšo obnovitveno nego jim namenite čez noč in nanje pred spanjem nanesite debelo plast medu, ki deluje antiseptično in pospešuje celjenje drobnih ranic. Namesto medu lahko uporabite matični mleček, v obeh primerih pa ne varčujte in ju na ustnice nanesite v izdatni meri. Naj vas ne premaga sladkosnednost, saj mora medena obloga na ustnicah ostati čim dlje. Zjutraj boste za svojo trdno voljo poplačani, saj se boste zbudili s čudovito mehkimi ustnicami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.