Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

Hipnoterapija zdravi podzavest

Hipnoterapijo uporabljajo za zdravljenje širokega obsega telesnih bolezni. Za učinkovito zdravljenje je treba od ene do dvanajst seans.

Stara znanost
Hipnozo so dobro poznali že stari Egipčani in antični Grki. Z njeno pomočjo so blažili ali odstranjevali bolečine vse do prihoda anestetikov. S pomočjo sugestij, ki jih prejme hipnotizirani, se namreč uspešno blaži različne oblike bolečin. Stara znanost pa je s pomočjo novih dognanj aktualna še danes.

Hipnotični trans
Hipnoterapija je pojem, ki se nanaša na vrsto različnih tehnik, ki dovoljujejo terapevtu, da kot zunanji vpliv pomaga osebi pri aktiviranju svojih lastnih virov in z njihovo pomočjo privede do želenih realističnih ciljev in terapevtskih sprememb. V hipnotičnem transu je zavest dovolj sproščena, da lahko terapevt sporoča svoje sugestije podzavesti hipnotiziranca, ne da bi se njegova zavest upirala.

Praktična uporaba
Trajanje zdravljenja je različno od osebe do osebe. Hipnoterapija se najpogosteje uporablja za zmanjševanje stresa, preoblikovanje prehranjevalnih navad ter odpravljanje različnih vrst odvisnosti in fobij. Metoda je zlasti uspešna pri odpravljanju odvisnosti od kajenja in pri hujšanju.
 
Kako poteka
Usedete se v udoben naslanjač, hipnoterapevt pa vas počasi in lahkotno pripelje v stanje fizične in mentalne sproščenosti. Vsega, kar se dogaja okoli vas, se ves čas spominjate. Če vam zadeva ne odgovarja, lahko hipnoterapijo kadarkoli prekinete. Ko dosežete stanje popolne sproščenosti, vas terapevt popelje v ustvarjanje zdravih navad in čustev. Različni hipnoterapevti uporabljajo različne metode in pristope.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.