Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

Hrana, vrelec mladosti

Vsakdo sanja večno mladost, vendar je staranje del našega življenja. Obstaja pa rešitev, kako ga lahko vsaj delno upočasnimo.

Morda niti ne opazite prvih starostnih peg ali časa, ko koža začne izgubljati prožnost. Čeprav je staranje nekaj, čemur se ne morete izogniti, se lahko elegantno bojujete proti njegovim znakom. To lahko storite z nekaj spremembami v prehrani.

Ste, kar jeste
"Če želite izgledati dobro, se morate prehranjevati po določenem vzorcu. Uporaba napačne kombinacije živil povzroči hitrejšo degeneracijo celic. V današnjem času je znanost napredovala tudi v smeri pomlajevnaja s hrano," pravi dr. Pandit, soavtor knjige Eksotične mešanice proti staranju.

Za mladost iz domače kuhinje
Stres in onesnaženje sta lahko primarna dejavnika, ki vplivata na staranje, toda kaj je s toksini? Blago prečiščevanje lahko naredi čudeže za  kožo obraza in telesa. Preprosto domačo mešanico naredite iz nekaj črnega popra, timijana in rozin. Zavrite poper in timijan in dodajte pretlačene rozine. Spijte kozarec mešanice vsak dan. To je mešanica, ki bo pomagala ohraniti organe mlade in vitalne.

V velikih količinah jejte
Jabolka, zeleno, ribe, laneno olje in lanena semena, saj vsebujejo veliko omega 3 maščobnih kislin, ki preprečujejo vnetja.

Jagodičasto sadje, česen, zelje in zelena solata so prav tako živila, ki vas bodo ohranila mlade.

Zmerno jejte
Paradižnik, jajčevce, papriko in krompir, ker vsebujejo solamin, ki preprečuje absorpcijo kalcija, mlečne izdelke in jedi z veliko soli in sladkorja.

Izogibajte se

Industrijsko predelani hrani, umetnim barvilom, aromam in fruktozi. Rafinirani ogljikovi hidrati in sladkor zvišujejo raven sladkorja, kar povečuje pomanjkanje prostih radikalov in lahko privede do uničevanja tkiva, slabše polti in izgube prožnosti.

Popolnoma se odpovejte

Belemu sladkorju in beli moki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.