Magazin > Lepota & telo
8625 ogledov

Izračunano: Takšne zadnjice so moškim najbolj všeč

kim kardashian Profimedias
Med spodnjim delom hrbta in zadnjico poteka lok, ki določa, kako privlačna je vaša zadnja plat, piše spletni portal 24sata.

Rihanna, Beyonce, Jennifer Lopez, Nicki Minaj in kraljica zadnjic Kim Kardashian ponosno razkazujejo svoj meseni atribut. A velike ritke niso nekaj, kar je pri moških priljubljeno v zadnjih letih, pač pa je raziskava turške univerze Bilket pokazala, da so moški že od nekdaj oboževali velike zadnjice, saj naj bi bil to znak plodnosti. 

Znanstveniki so ugotovili, da je privlačnost zadnjice povezana z lokom spodnjega dela hrbtenice. Bolj kot je ukrivljena, bolj bujna je videti zadnjica.  Da bi ugotovili, kateri kot je še posebej privlačen, so tristo moškim pokazali fotografije ženskih teles z različnimi koti spodnjega dela hrbta (od 26 do 61 stopinj). Najboljše ocene so dobile ženske s kotom 45,5 stopinj. 

Ena od možnih razlag je, da je bila ta ukrivljenost prednost žensk že v kameni dobi in to ravno v nosečnosti. Kljub nosečniškem trebuhu, čigar teža jih je vlekla naprej, so s tovrstno zadnjico ponovno vspostavile pravo težišče. Ta značilnost ima tako dve evolucijski prednosti, praktično in estetsko, saj so ženske s to telesno značilnostjo moškim bolj privlačne. 

Komentarjev 3
  • supreme 20:36 22.april 2018.

    Fetis....kaksno mas pa ti zadnjico??

  • Fulmmer 19:21 22.april 2018.

    Ma nimate pojma, kaki 45,5 stopinj, max 45,4....

  • Snežinko 16:29 22.april 2018.

    "...in kraljica zadnjic Kim Kardashian..." No daj, Ana, nehaj. Kim ima pa res eno grših riti. Debelo, preveliko, grdo. Ritka mora biti ravno pravšnja. Pretiravanje NIKJER ni dobro in to zagotovo velja tudi za ritke in predvsem za Kim.

Sorodne novice