Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

"Izziv je delati za neznane ljudi"

Nina Šušnjara
1/17
Anže Petkovšek
Nina Šušnjara. Majhna oblikovalka z velikimi idejami svoje kreacije hrani v kotičku Stare Ljubljane, kjer je dobrodošel vsak. V majhnem in intimnem razstavnem prostoru se posveti vsaki stranki in upošteva vse želje, še najraje pa želje ljudi, ki jih ne pozna.

Nina se v svojem razstavnem prostoru sestaja s svojimi strankami, jim pokaže nove kreacije in pozorno posluša njihove želje. V njem se rodijo ideje, ki jih kasneje predstavi javnosti, in potem razstavni prostor postane oblegan kot Prešernov trg za novo leto. Takrat se ljubiteljice Ninine mode borijo za njene kreacije. "Po tednu mode sem imela zelo veliko dela. Stranke so ves čas prihajale in prav vsaka je hotela kos, ki sem ga ravno prodala stranki pred njo," nam v smehu pove Nina, ki v takšnih dnevih najbolj uživa.

Rada spet sreča svoj kos

V njen kotiček zahajajo "samozavestne ženske, ki cenijo modo, unikatnost in drugačnost," pravi Nina, med njimi pa je tudi kar nekaj znanih Slovenk. "Moje redne stranke so Maja Raspopovič, Nuša Derenda in seveda Nina Pušlar. Vendar se ljudje hitro ustrašijo, ker mislijo, da ustvarjam samo za znane, vendar ni tako." Tako je, Nina še najraje slika po povsem belem platnu. "Največji izziv je delati za ljudi, ki jih ne poznam. Predvsem zato, ker moram raziskati njihovo psihologijo in ugotoviti, v čem se bodo počutili dobro. O njih in o njihovih željah premišljujem dneve in dneve. To je pravi izziv."

In kako se počuti, ko svoj kos spet sreča na ulici? "Ful dobr' (smeh). To mi je zelo všeč in to zelo cenim. Od vsakega kosa, ki ga prodam, se poslovim in potem sem tako srečna, ko se spet srečava (smeh)."

Nekaj Ninih kreacij si lahko ogledate v zgornji galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.