Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Japonke lahko ubijejo vašo kariero

Japonke Shutterstock
Kakšna obleka je primerna za v službo, je večna uganka, a ko pride do japonk, je odgovor jasen: velik NE.

Britanska spletna stran Monster.co.uk, ki svojim uporabnikom ponuja nasvete pri iskanju službe, pisanju življenjepisa in splošna navodila glede kariere, je naredila raziskavo in ugotovila, da kar 81 odstotkov delodajalcev meni, da so japonke neprofesionalen del delovne opreme. Od tega jih samo pet odstotkov pravi, da so japonke na delovnem mestu primerne le za ženske.

"V skoraj vsaki dejavnosti so pravila oblačenja vedno manj stroga, veliko ljudi se oblači vse bolj sproščeno. Ravno zato je težko vedeti, kaj je primerno in kaj ne," je raziskavo komentiral Michael Gentle, predstavnik omenjene spletne strani. "V poletnih mesecih je udobna in odprta obutev zelo pomembna, a to ne sme biti vodilo pri sestavljanju poletne garderobe za službo. Treba je gledati na prihodnost vaše kariere. Raje se zgledujte po vaših nadrejenih – tako boste lažje prepoznali pravila oblačenja v vašem podjetju. Bodite pozorni tudi na vaš delovni koledar; kadar so na urniku sestanki, se oblecite lepše," še svetuje Gentle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.