Magazin > Lepota & telo
41 ogledov

Kaj muči mlade v poznih dvajsetih

ženska skrb zaskrbljenost Shutterstock
Anketa nekega britanskega podjetja je pokazala, da so mladi v poznih dvajsetih dandanes v večjem stresu kot kdakoli prej. Najpogostejši razlog za skrbi in stres so finančne težave.

Kot je pokazala anketa britanskega podjetja Entertainment One, po novem obstaja tudi kriza poznih dvajsetih let, saj se vse več mladih v tem obdobju življenja počuti izgubljene. V anketo so zajeli nekaj več kot 2.000 ljudi, s pomočjo katerih so ugotovili, da so pod velikim pritiskom zaradi finančnih težav, kar jih najpogosteje pahne v uživanje alkohola, cigaret in težjih drog.

Finančne težave so sodeč po anketi na prvem mestu za stres, saj se zaradi denarja obremenjuje 39 odstotkov izprašanih. Sledijo težave na delu (28 odstotkov), pomanjkanje spanja (24 odstotkov) in ljubezenski problemi (19 odstotkov). Po vsem tem mlade obremenjujejo še prepiri s partnerjem, skrb za zdravje in pomanjkanje časa. "Mladi se želijo danes čimprej osamosvojiti, a to pogosto ni mogoče, saj težko najdejo službo, ki si jo želijo. Poleg tega jih mučijo tudi ljubezenske težave," poroča britanski Daily Mail.

Rezultati ankete so še pokazali, da se moški v poznih dvajsetih lažje spopadajo s stresom kot ženske, ki so nagnjene k jemanju antidepresivov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.