Magazin > Lepota & telo
211 ogledov

Kako dobro očistiti obraz

ženska čiščenje obraz
1/5
Shutterstock
Čiščenje obraza je vsakodnevni ritual vsake ženske, zato je prav, da to počnete pravilno. A kljub temu mnogo predstavnic nežnejšega spola obrazu ne posveča dovolj pozornosti, zato je čas, da se spet malo spomnimo na pomembnost dobrega čiščenja.

Po napornem dnevu koži na obrazu nič ne prija bolj kot mlačna voda in nežna masaža, predvsem pa dobro čiščenje make upa. Odstranjevanje ličil je obvezen del nege za lepoto obraza, ker s kože odstrani nečistoče, ki se naberejo čez dan. Na trg vsak dan prihaja ogromno izdelkov, ki vam ob tem lajšajo delo, vi pa si izberite tistega, ki vam najbolje ustreza.

Uporaba vatnih blazinic

To je najbolj klasičen način čiščenja obraza, seveda s pomočjo čistilnega mleka ali tonika. Na obraz nanesite zadostno količino čistilnega mleka, da ga lahko lepo razporedite po koži, nato pa ga nežno vmasirajte v obraz. S tem boste poskrbele, da se bodo ličila dobro raztopila. Nato pa z vatno blazinico nežno in natančno odstranite čistilno mleko, ki zdaj vsebuje raztopljena ličila in vse nečistoče. Ko končate, obraz dobro sperite z mlačno vodo. Nasvet: bodite pozorne pri izbiri vatnih blazinic – izberite takšne, ki vsebujejo mikrovlakna in za seboj ne puščajo dlačic.

Uporaba gobic

Če vam bolj kot vatne blazinice ustrezajo gobice, je potek čiščenja enak. Čistilno mleko z obraza odstranite z gobico, vmes pa jo dobro spirajte pod mlačno vodo. Na koncu obraz splaknite z vodo, gobico pa temeljito sperite in pustite, da se posuši. Redno čiščenje gobice je ključno, saj s tem preprečimo razvoj bakterij. Nasvet: gobico menjajte vsak mesec.

Uporaba čistilnih robčkov

Čistilni robčki so odlična rešitev, kadar pri roki nimate čistilnega mleka. Med čiščenjem bodite pozorne le, da se predela okrog oči lotite nežno in da ne drgnete preveč. Uporabljene robčke po uporabi vrzite v smeti, embalažo pa dobro zaprite, da se ostali robčki ne posušijo.

Uporaba krtačke

Eden od novejših načinov čiščenja obraza je krtačka Garnier Pure Active ExfoBrusher, ki odstrani nečistoče s kože v samem jedru. Piling s krtačko omogoča učinkovito in hkrati nežno čiščenje obraza, saj ima mehke in upogljive mikro-ščetke. Te dosežejo tudi predele, ki jih težko očistimo samo z roko. Na ta način so temeljito očiščene tudi globoke pore, v katerih se pogosto zadržujejo nečistoče.

Uporaba rokavičke

Ličila učinkovito odstranjuje tudi rokavička Glovey, ki ima dvojno funkcijo. Poleg tega, da odstrani ličila, z njo naredimo tudi piling in odstranimo odmrle kožne celice. Narejena je iz posebne vrste tkanja mikrovlaken v velikosti ženske dlani. Primerna je za vse vrste kože, njena prednost pa je, da ob uporabi potrebujete le vodo. Dobro očisti tudi vodoodporne izdelke, stanjša pore in ne povzroča alergičnih reakcij. Pred uporabo jo navlažite z vodo, na rahlo podrgnite po obrazu in ličila boste odstranile v manj kot dveh minutah. Po uporabi jo umijte z milom, obrnite navzven in pustite, da se posuši. Predvidena uporaba rokavičke je do enega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.